Drie keer scoren is niet genoeg, drie goals tegen is te veel... © Pro Shots

Ajax heeft op het slechtst denkbare moment weer niet thuisgegeven. We weten dat dit een moeilijk seizoen is, dat is al een tijdje duidelijk, maar dan mag je juist verwachten dat er alles wordt gedaan om dat ene kleine kansje tenminste in leven te houden. Dat mislukte, op bezoek bij FC Twente (3-3).

Als je de tussenstanden volgde via een app zou je denken dat Ajax in het koude Enschede lange tijd een prima avondje beleefde, maar wie de wedstrijd echt volgde zag het aankomen. Het kon ook niet goed blijven gaan.

Ajax kwam aan de leiding via twee rake vrije trappen van Lasse Schöne, maar zelfs dat was niet genoeg om definitief afstand te nemen van Twente. Binnen een vloek en een zucht was het gelijk.

Hoewel de nieuwe voorsprong best knap viel te noemen, een schot van Justin Kluivert werd van richting veranderd, bleek ook dat niet voldoende voor drie punten. Tien minuten lang standhouden was niet aan de ploeg besteed en in de slotfase gebeurde dan ook wat je zag aankomen: 3-3...

De achterstand van Ajax in de titelrace loopt waarschijnlijk alleen maar verder op, als je zelfs nog kunt spreken van een titelrace. Het lijkt er langzaam op dat PSV rondom carnaval al kampioen is. Oh ja, volgende week komt de koploper op bezoek in de Johan Cruijff Arena...

De foto's zijn van Pro Shots en de Brouwer.

Reacties