De kans op een vertrek van de Ajacied van het Jaar is uiteraard groot. © Pro Shots

Het was een kwestie van tijd en het moment van de waarheid is nu aangebroken. Er is concrete belangstelling voor Davinson Sánchez. Tottenham Hotspur wil de verdediger graag inlijven. De kans op een vertrek is groot, al legt Ajax er zich nog niet zomaar bij neer.

Hoewel we eerder deze zomer hoorden dat sleutelspelers van Ajax 'not for sale' waren, zijn dat nu niet de woorden die Marc Overmars uitspreekt tegenover zijn favoriete medium. Wel kan Sánchez van Ajax een ongekend contractvoorstel verwachten, bericht De Telegraaf.

“Ajax heeft Davinson een topaanbieding gedaan voor een nieuw contract,” aldus Overmars. Het eerste bod van Spurs is alvast weggewuifd, 40 miljoen euro is niet genoeg om de Colombiaan uit zijn doorlopende contract te kopen. Sánchez ligt momenteel vast tot 2021 en als hij ingaat op de aanbieding komt er een jaartje bij.

Net als 'not for sale' vertelde Overmars eerder deze zomer dat over een bedrag van 35 miljoen euro viel te praten, maar dat is inmiddels aangepast. Naar boven welteverstaan. Vandaar dat een bod van 40 miljoen euro is afgewezen. Als Spurs met een nog hoger bod terugkomt, vergroot dit de kans dat Ajax vroeg of laat alsnog 'ja' moet zeggen.

Een ander aspect is dat veel meer grote clubs de prestaties van Sánchez op de voet volgen. Denk aan clubs van het kaliber FC Barcelona en Real Madrid. Dan ben je wel gek om een eerste bod te accepteren. En het verkleint tegelijkertijd de kans dat Sánchez nog een jaartje blijft, verbeterd contract of niet.

Reacties