We mogen ook na de loting hopen op zulke juichplaatjes! © De Brouwer

Schalke 04! Ajax kent zijn tegenstander in de kwartfinales van de Europa League. Is het een loting met perspectief? Je zou het haast denken. De Ajacieden ontlopen de diverse grootmachten en treffen de club van Klaas-Jan Huntelaar.

Ajax opent donderdag 13 april in eigen huis tegen de nummer elf van de Bundesliga, een weekje later is de return. Die Königsblauen waren in de vorige ronde te sterk voor Borussia Mönchengladbach, al was dit puur vanwege het scoren van meer uitgoals.

Het leuke van deze loting is dat Ajax stuit op Huntelaar, al speelt hij deze dagen lang niet alles meer bij Schalke. En wie weet keert de spits na de zomer terug in de Amsterdam Arena, dat maakt het des te leuker.

Ook leuk: de Veltins Arena is met bijna 55.000 stoelen ongeveer net zo groot als de Arena. Dit betekent dat Ajax ongeveer 2500 uitsupporters mag meenemen. Aangezien Gelsenkirchen maar ruim twee uur rijden is, zien we kansen voor een vol uitvak!

Manchester United en Olympique Lyon behoorden net zo goed tot de mogelijke tegenstanders, dus wat dat betreft is dit een meer dan prima loting. Wordt het gemakkelijk? Nee, zeker niet. Maar is het een onmogelijke opgave? Dat al helemaal niet.

We praten hier wel over een tweeluik in de kwartfinales van een Europees toernooi. Ajax moet het tijdens de eerste van twee ontmoetingen wel stellen zonder Lasse Schöne, die een schorsing moet uitzitten vanwege zijn derde gele kaart.

Meer informatie over de kaartverkoop volgt. Wil jij je kans op een kaartje vergroten? Sluit je dan aan bij SV Ajax en krijg voorrang tijdens de verkoop!

Reacties