Een vrije dag is straks voor Younes ook echt een vrije dag. © Pro Shots

Ajax let deze weken extra op de fysieke gesteldheid van Amin Younes. De Duitser is niet goed uitgerust na een lang en druk seizoen, inclusief Confederations Cup, en begint daardoor zeker niet fris aan de voetbaljaargang 2017/2018.

Door Kevin Van Nunen

Younes is niet goed uitgerust, zo deelde hij donderdag. En als een speler uit zichzelf begint over vermoeidheid, dan moet je goed opletten. Het belang van fitheid is groot. Wie niet fit is, maar vermoeid, heeft bijvoorbeeld een grotere kans op blessures.

“We zijn zeker voorzichtig,” deelt Keizer mee aan Ajax Life. “Waar nodig kan Amin aangepast trainen. En op de momenten dat we hem vrij kunnen geven, doen we dat. We willen niemand over de kling jagen, zeker niet na tien dagen vakantie.”

Younes genoot slechts van tien dagen vakantie omdat hij na de finale van de Europa League op pad was met de nationale ploeg van Duitsland – de Confederations Cup werd gewonnen – en vervolgens eerder terugkeerde naar Amsterdam.

“Amin vond dat hij geen vakantie kon vieren terwijl Appie in het ziekenhuis lag,” aldus Keizer. “We zijn vanuit daar een schema met Amin ingegaan en gaan zorgen dat hij gedurende de wat rustigere periode genoeg vrij krijgt."

Overigens zijn echte vrije dagen voor Younes straks een nieuwe gewaarwording. Bekend is dat de Duitser zich normaal gesproken ook meldt op De Toekomst als hij helemaal niet wordt verwacht. Younes traint dan voor zichzelf.

Reacties