Vorige keer tegen Nordsjælland was Van de Beek van de partij. © Pro Shots

De puzzelstukjes van de voorbereiding van Ajax beginnen langzaam op hun plek te vallen. We hebben weer zo’n puzzelstukje. De Ajacieden nemen het zaterdag 7 juli (aftrap 15.00 uur) op tegen FC Nordsjælland.

De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Putter Eng en dat bevindt zich uiteraard in Putten. Het is voor de Ajacieden enigszins bekend terrein, want in 2013 en 2014 werd hier ook al een oefenpotje gespeeld.

Ook de tegenstander FC Nordsjælland is geen onbekende. Daar oefende Ajax in het recente verleden, 2015 om precies te zijn, ook al tegen, toen in Hardenberg. Er werd destijds met 1-3 verloren van de huidige nummer vier van Denemarken.

Nordsjælland is de ploeg waar Mathias Jensen voetbalt. De 22-jarige Jensen staat in de belangstelling van Ajax, maar er is concurrentie van diverse subtoppers kriskras door Europa. Wie weet speelt Jensen begin juli wel tegen zijn oude club.

Gastheer SDC Putten heeft op zijn digitale thuis informatie gepubliceerd over de kaartverkoop, die binnen enkele dagen van start gaat. Als je heen wilt, is het misschien beter om geen kaartjes aan de poort te komen.

Je loopt dan het risico mis te grijpen wegens uitverkocht.

Reacties