Ødegaard speelt het komende anderhalf jaar voor Heerenveen. © Pro Shots

Martin Ødegaard is dinsdag gepresenteerd bij SC Heerenveen, maar als het aan Real Madrid had gelegen was de Noor nu Ajacied. Het 18-jarige talent werd in de winterstop bij Ajax aangeboden, maar de Spanjaarden kregen net zoals in de zomer nul op rekest in Amsterdam.

De Telegraaf meldt vandaag dat Real Madrid Ødegaard bij Ajax heeft proberen te stallen. De Amsterdammers hadden echter geen interesse. Daarvoor waren meerdere redenen te bedenken: Ajax heeft genoeg talentvolle middenvelders en Ødegaard heeft zijn kans nu wel gehad.

Ajax zette ruim twee jaar geleden hoog in om het toptalent Ødegaard binnen te hengelen, maar viste destijds naast het net. De Noor kreeg een rondleiding in de Amsterdam Arena en toenmalig hoofd jeugdopleidingen Wim Jonk ging zelfs bij zijn ouders op bezoek om hem te overtuigen, maar Ødegaard koos toch voor Real Madrid.

Zoals dat vaker gaat met grote talenten die al snel ‘de nieuwe Messi’ worden genoemd kwam Ødegaard bij Real nauwelijks aan spelen toe. Hij maakte in mei 2015 als jongste Real-speler ooit nog wel zijn debuut bij de Galácticos, maar daarna moest hij het voornamelijk doen met optredens in het tweede elftal van Real Madrid.

De geruchtenmolen kwam deze winter weer op gang, Ajax en Ødegaard zouden zelfs al in gesprek zijn. Nadat Ajax Ødegaard de deur wees probeerde Real Madrid het bij SC Heerenveen, die dolblij waren met het talent. De Noor gaat in principe het komende anderhalf jaar op huurbasis spelen voor de Friezen. 

Reacties