Frenkie de Jong praat openhartig over zijn toekomst bij Ajax. © Pro Shots

Onze leden hebben er drie weken op moeten wachten, maar vrijdag valt alweer onze achtste krant van dit seizoen op de deurmat. Daarin vind je onder andere uitgebreide interviews met Frenkie de Jong en de voor velen onbekende directeur Rutger Arisz.

Verder blikken we in de krant terug op de SV Ajax Pubquiz. De eerste editie van dit seizoen was weer een groot succes. Heb je hem gemist? Er volgt een herkansing later in dit seizoen. In deze editie kun je wel alvast jouw kennis testen aan de hand van veertien vragen die gesteld werden. Weet je meteen of je een serieuze uitdager bent van de sterke titelverdedigers.

Een ander geslaagd evenement van de supportersvereniging vond begin november in en rondom de Johan Cruijff Arena plaats: de Ajax Jonge Schare Ballenjongensdag. Een mond vol, maar dit nieuwe evenement werd door alle deelnemers enthousiast ontvangen.

Frenkie de Jong is het coververhaal. De gretige middenvelder is tamelijk openhartig over zijn toekomst in Amsterdam. Datzelfde geldt overigens voor operationeel directeur Rutger Arisz die een allerminst saai beleidsverhaal liet optekenen over de nabije en verdere toekomst van ons aller Ajax.

Ook blijkt maar weer dat vermoeide Ajacieden van alle tijden zijn. Amin Younes overkwam het dit seizoen, maar in 1992 zat Jari Litmanen in hetzelfde schuitje. De hoofdpersonen reconstrueren hoe de Fin destijds uiteindelijk zelfs sterker uit dit fysieke dalletje kwam.

En in deze editie staan we uitgebreid stil bij het bericht dat Abubakari Yakubu ons op 35-jarige leeftijd ontviel. Dat doen we met een bijzondere necrologie, opgetekend door David Endt, die de Ghanees vele jaren in en net buiten de kleedkamer meemaakte.

Tenslotte kun je ook weer een aantal gave dingen winnen. Zo hebben we drie games van FIFA18 te verloten, alsmede een door Frenkie de Jong gesigneerd thuisshirt. Genoeg redenen om deze editie snel uit het folie te halen, dachten we zo.

Hieronder een impressie van wat Ajax Life 8 je zoal te bieden heeft. Onze krant wordt alleen opgestuurd naar leden van de Supportersvereniging Ajax en is niet te koop in de winkel. Wil jij hem lezen? Sluit je dan bij ons aan!

Reacties