Nick Viergever verklaart het verschil tussen het afgelopen en huidige seizoen. © Ajax Life

Deze vrijdag valt Ajax Life 5 op de mat van onze leden. Daarin een interview met Nick Viergever, basisspeler met een aflopend contract. Verder onder andere een reconstructie van de bekerbeslommeringen in de gemeente Den Haag en een reportage over Ajax onder 16.

In aanloop naar Vitesse-thuis en sc Heerenveen-uit staan we niet alleen op onze opiniepagina stil bij het nog immer zoekende Ajax. Ook Nick Viergever is vrij duidelijk over de verschillen tussen vorig seizoen en het huidige. De verdediger kende een moeilijke zomer en praat daar open over.

Verder dus veel aandacht voor de voetbalpolitiek achter de schermen. Geen Ajacieden in Den Haag. Opnieuw niet. SV Ajax is blij met de toezegging aan Ajax van ADO Den Haag, de gemeente en de KNVB om met elkaar in gesprek te gaan en om te proberen volgend seizoen weer eens supporters toe te laten bij duels tussen Ajax en ADO.

Ondertussen groeit een nieuwe generatie Ajacieden op met het idee dat het volstrekt normaal is dat er geen Ajacieden bij uitduels tegen Feyenoord en ADO zijn. Hoe kijken deze jonge Ajacieden naar de toekomst? De meningen in ons Jonge Schare Panel blijken verdeeld.

In onze historische rubrieken neemt David Endt ons mee naar de sportief magere beginjaren tachtig. De grootste talenten spelen in die periode bij Ajax, maar het Nederlands elftal plaatst zich maar niet voor de grote eindtoernooien. Klinkt bekend, of niet?

Waar Ajax 1 geen Europees voetbal speelt, doet Ajax onder 19 dat wel. In de Uefa Youth League wacht het Zweedse Hammarby IF. Een club met een mooi verhaal, zo blijkt. We spraken uitgebreid met trainer Kléber Saarenpää. Over tien jaar wil de club het ‘Ajax van Zweden’ zijn. We zijn benieuwd.

Hieronder kun je zien wat Ajax Life 5  je zoal te bieden heeft. Wil jij de krant dit seizoen ook graag lezen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax!

Reacties