Matthijs de Ligt: van fan naar het heilige veld. © Ajax Life

Deze vrijdag valt de vierde Ajax Life-krant van het seizoen op de mat van onze leden. Daarin onder andere ruimschoots aandacht voor Matthijs de Ligt. Verder herdenkt John van 't Schip ploeggenoot Lloyd Doesburg en praten we bij met de ambitieuze Stefanie van der Gragt.

Verder bekijken we de rol van Ajax in het huidige financiële voetbalklimaat. Hoeveel kans maakt Ajax nou echt om zich te versterken met directe topspelers? En wat valt de Ajaxdirectie nu wel en niet te verwijten deze afgelopen transferperiode?

Op de opiniepagina staan we stil bij Jong Ajax en de zorgwekkende situatie rondom het Nederlands elftal, waar de prestaties tegenvallen en tegelijkertijd maar weinig Ajacieden aan spelen toekomen. Verder vind je er uiteraard een scherpe blik van onze tekenaar Joep Bertrams, die ditmaal een boodschap heeft voor directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Matthijs de Ligt vind je zoals gezegd op meerdere plekken in de krant. Ten eerste als nieuwe ambassadeur van Ajax Jonge Schare en daarnaast in een groot verhaal waarin de 'capo op kicksen' terugblikt op zijn stormachtige seizoen en de huidige torenhoge verwachtingen rondom zijn persoon.

Verder neemt Menno Pot ons mee in die opvallend drukke voetbalzomer van 1997, waarin Ajax voor het eerst na het zogenaamde Bosman-arrest een ware metamorfose onderging die sportief gezien overigens bijzonder succesvol uitpakte.

John van ’t Schip nam voor deze editie ook alle tijd voor een paar koppen koffie met Ajax Life. Hij verbleef de afgelopen acht seizoenen in Mexico en Australië en keerde vanwege privéomstandigheden eerder terug naar Nederland. Hoe volgt Schippie zijn club tegenwoordig en hoeveel kans geeft hij zijn ploeg dit weekeinde in de Johan Cruijff Arena?

Hieronder kun je zien wat Ajax Life 4  te bieden heeft. Wil jij de krant dit seizoen ook graag lezen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax!

Reacties