Andre Onana gaat in deze editie dieper in op de wisselwerking tussen de spelers en de fans.

Onze nieuwe krant valt vrijdag weer op de mat bij leden van de Supportersvereniging Ajax. Daarin staat onder andere een groot interview met Andre Onana. Hij blikt uitgebreid terug op een tamelijk absurd 2017; een voetbaljaar met pieken en dalen.

Ajax-Excelsior ligt nog maar enkele uren achter ons. Dat was in ons productieproces van deze nieuwe krant helaas te laat om mee te nemen. Uiteraard vind je elders op deze site alle relevante nieuwswaardigheden over dat duel, alsmede ons vertrouwde (foto)verslag.

In Ajax Life 10 peilen we de temperatuur aan de vooravond wat (opnieuw) een sfeerbepalende voetbalweek zou kunnen worden. De komende uitduels in Alkmaar en Enschede kunnen het seizoen maken of breken.

Aangezien we een groot interview met Onana hebben, leek het de redactie ook leuk de quiz in het teken te zetten van (oud)keepers van Ajax. Weet jij bijvoorbeeld nog welke oud-ploeggenoot van Marcel Keizer halverwege de jaren negentig de overstap maakte van Friesland naar Amsterdam? En zo hebben we nog zeventien vragen.

Verder blikken we terug op een zeer geslaagd Ajax Jonge Schare FIFA18-toernooi. Daarin schitterden zo’n honderdvijftig leden en namen de beste spelers het tegen elkaar op met hulp van aanwezige Ajacieden, zoals AJS-ambassadeur Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Justin Kluivert.

Jan Olde Riekerink vertelt in deze editie over zijn voetbalervaringen in China. Ajax' voormalig Hoofd Opleidingen is zeer benieuwd naar de voetbalinhoudelijke aanpak van Ajax. Iets waar Ed Engelkes, kersvers Hoofd Opleidingen van Guangzhou R&F, wel iets over te melden heeft.

Uiteraard tref je in deze editie weer mooie verhalen uit het rijke clubverleden. Zo blikken we terug op het eerste kampioensjaar 1917-1918 en hebben we een uitgebreid portret over Jany van der Veen. De man die zich voor Ajax wegcijferde en talloze talenten naar de Middenweg bracht.

Ook Ajax Vrouwen staat in de schijnwerpers. Specifiek: Benno Nihom. Deze jonge, ambitieuze hoofdtrainer nam dit seizoen het stokje over van Ed Engelkes en vertelt hoe hij zijn ploeg in 2018 naar nieuw succes wil loodsen.

De liefhebbers van onze traditionele puzzel moeten nog even een editie wachten. De Nieuwjaarspuzzel verschijnt in Ajax Life 11 (vrijdag 5 januari 2018).

Hieronder een impressie van wat Ajax Life 10 je zoal te bieden heeft. Onze krant wordt alleen opgestuurd naar leden van de Supportersvereniging Ajax en is niet te koop in de winkel. Wil jij hem lezen? Sluit je dan bij ons aan

Reacties