Commissaris is een rol die Blind bij Ajax nog niet eerder vervulde. © Pro Shots

Het lijkt erop dat Danny Blind weer dingen gaat doen voor Ajax. De overige leden van de raad van commissarissen zien in Blind een aanvulling voor de rvc. Blind moet de opvolger worden van Theo van Duivenbode, die afgelopen zomer zelf opstapte.

Van Duivenbode stapte afgelopen zomer uit eigen beweging op. Hij was het oneens met de koers van de club en had niet het idee dat hij zelf nog voldoende invloed had op het bepalen van die koers.

Er wordt 23 april tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders definitief besloten over de voordracht van Blind, al kun je er vanuit gaan dat het een formaliteit is. De vereniging en ondernemingsraad zijn al voor.

Blinds laatste functie in de voetballerij was die van bondscoach van het Nederlands elftal, maar toen kwalificatie voor het WK op een dood spoor zat, werd hij aan de kant geschoven. Daarvoor boekte hij bij Oranje wel succes, als assistent van Louis van Gaal.

Commissaris is zo’n beetje de enige functie die Blind nog niet bij Ajax vervulde. Hij was tussen 1986 en 1999 uiteraard speler, maar daarna ook directeur spelersbeleid, trainer van Ajax A1, hoofd jeugdopleidingen, hoofdtrainer, technisch directeur, assistent-trainer en nogmaals technisch directeur.

“Wij waren verheugd toen wij Danny benaderden en hij liet weten geïnteresseerd te zijn. Danny voldoet ruimschoots aan de criteria die wij voor ogen hebben – ervaring, Ajacied en kenner van de club – dus ik ben erg tevreden dat wij hem kunnen voordragen als kandidaat,” reageert Leo van Wijk namens de rvc.

Reacties