Peter Bosz wijst de weg naar de landstitel. © Pro Shots

Ajax heeft nog precies zeventien competitieduels om de schaal weer naar Amsterdam te krijgen. Te beginnen aanstaande zondag uit tegen PEC Zwolle. Peter Bosz vertelde aan Ajax Life welke factoren de titelrace voor Ajax bepalen.

Het rendement is zo’n factor. Tijdens het trainingskamp in Portugal werkte de hele selectie – onder geduldige leiding van Peter Bosz en de technische staf – aan de laatste fase van een aanval voor het vijandige doel. “De eindpass is de moeilijkste pass in het voetbal,” benadrukte Peter Bosz in het Amandoeira Golf Resort.

Met bijvoorbeeld Amin Younes wordt aan de eindpass en de laatste fase gesleuteld. “Ik heb in Portugal lang met hem gesproken,” aldus Bosz. "Ik probeerde hem op het juiste spoor te krijgen door hem vertrouwen te geven. Amin heeft vorig seizoen laten zien dat hij het kan.” In het oefenduel tegen RB Leipzig was zichtbaar dat Amin Younes een snelle leerling is, met drie treffers en een assist tegen de nummer twee uit de Bundesliga.

Ander aandachtspunt is het druk zetten op de tegenstander. Bosz zag onlangs een wedstrijd van Barcelona tegen Atlethic Bilbao. Beide teams zetten vol druk. “Wij zijn daar met Ajax natuurlijk ook mee bezig. We doen het steeds beter. Onze manier van druk zetten heeft zich het afgelopen halfjaar ontwikkeld. Dat zijn we echt anders gaan doen.”

In het komende nummer van Ajax Life gaat Peter Bosz nog veel uitgebreider in op de komende inhaalrace van Ajax. Deze editie valt aanstaande vrijdag 13 januari bij onze leden op de deurmat.

Ben je nog geen lid van Supportersvereniging Ajax? Sluit je dan hier aan en ontvang - naast de krant Ajax Life - andere voordelen als Ajacied.

Reacties