Handen omhoog als je kaartjes wilt voor Ajax - Lyon! © De Brouwer

Netjes! Voor minder dan vier tientjes kunnen Ajacieden de heenwedstrijd van de halve finales in de Europa League bijwonen. De kaartverkoop voor Ajax - Olympique Lyon start zaterdag. De prijzen zijn netjes, wel kun je dit keer één kaartje per clubcard kopen.

Het is natuurlijk slechts een kwestie van tijd voordat de Amsterdam Arena uitverkocht raakt. Als het stadion drie keer uitverkocht zou kunnen raken, zou dat woensdag 3 mei (aftrap 18.45 uur) zeker weten gebeuren. Er is wel een factor die de boel beperkt: iedereen kan slechts één kaartje kopen.

Dit heeft er bijvoorbeeld mee te maken dat Ajax en Lyon niet elkaars grootste vrienden zijn. Het verkoopregime is goed nieuws voor leden van de Supportersvereniging Ajax. Rondom Schalke 04-thuis was het maar afwachten of er kaarten over waren. Dat is nu zeker weten het geval.

De goedkoopste kaartjes voor de ontmoeting tussen Ajax en Lyon kosten 38,70 euro. Een kaartje wordt iedere ronde iets duurder, maar we praten inmiddels over een halve eindstrijd. Als het goedkoopste kaartje minder dan vier tientjes kost, verdient de club een compliment.

Seizoenkaarthouders krijgen ook nog eens 10 procent korting aangeboden. Die korting is al verwerkt, daar hoef je niets voor te doen. De kaartprijs gaat van 38,70 euro naar 54 en 63 euro. De duurdere vakken kosten om en nabij de 80 euro. Let wel: in deze tarieven is de korting al verwerkt. Als je geen seizoenkaart hebt, ben je dus iets duurder uit.

Seizoenkaarthouders zijn zaterdag uiteraard als eerste aan de beurt om kaartjes te kopen voor Ajax - Lyon, dinsdag krijgen leden van de Supportersvereniging Ajax de kans. Als er daarna nog kaarten over zijn, die kans achten we weliswaar klein, mogen donderdag ‘gewone’ clubcardhouders kopen.

Klik hier voor de uitgebreide kaartverkoopinfo.

Reacties