De Kaartenmarkt kan een manier zijn om verkochte plekken ook vol te krijgen. © De Brouwer

De vele lege plekken bij thuiswedstrijden zijn Ajacieden een doorn in het oog. Het is dan wel officieel uitverkocht en er is geen kaartje meer te krijgen, maar we zien volop losse plekken. De Kaartenmarkt kan een oplossing vormen en die komt mogelijk terug.

Door Kevin Van Nunen

Het idee van de Ajax Kaartenmarkt is simpel: wanneer je als seizoenkaarthouder een keertje verhinderd bent en je niemand anders weet die je vaste kaart wilt gebruiken, dan kun je hem te koop aanbieden. Een soort Ticketswap voordat Ticketswap bestond.

De Ajax Kaartenmarkt bestond en hoe populair Ticketswap ook werd, maar nu bestaat-ie niet meer. Dat vinden supporters jammer en financieel directeur Jeroen Slop ook, zo bleek tijdens de vergadering van aandeelhouders die een keer per jaar plaatsvindt.

“De kaartenmarkt was een mooi systeem om een kaart secundair te koop aan te bieden, maar de Ajax Kaartenmarkt was gekoppeld aan ons oude kaartverkoopsysteem,” legt Slop uit. Het nieuwe systeem heeft zo’n functie tot dusver niet.

Daar komt begin 2018 verandering in. “Het nieuwe systeem krijgt in januari een update en als de functie van een Kaartenmarkt goed genoeg is, dan kunnen we het wellicht herinvoeren. Het staat op de rol, maar we moeten het eerst beoordelen.”

Hoewel de hoop op een volle Johan Cruijff Arena wordt gericht op de Ajax Kaartenmarkt, lijkt deze optie populairder geworden sinds de verdwijning ervan. Want toen deze optie er nog wel was, hoorden we weer geklaag over het bedrag dat je voor een aangeboden kaartje kreeg.

Wie weet wordt het idee om een kaartje door te verkopen via de Ajax Kaartenmarkt anno 2018 een stukkie populairder, ook omdat velen inmiddels bekend zijn met Ticketswap en sowieso helpen alle beetjes, dus kom maar door!

Reacties