Schöne is 'al' 30 jaar, maar drukt zich nog met het grootste gemak op. © Pro Shots

Lasse Schöne heeft het weer voor elkaar, hij is een van de belangrijkste spelers van Ajax. Voor de club reden om met de middenvelder in gesprek te gaan over een nieuw contract.

“We gaan met hem in gesprek. Dat klopt,” bevestigt directeur voetbalzaken Marc Overmars in De Telegraaf. Dat is nodig omdat het huidige contract van Schöne deze zomer afloopt.

Op de een of andere manier moet Schöne zich elk seizoen in de basis voetballen en dat lukt ook altijd weer. En elke keer belandt hij weer op een andere positie. Dit voetbaljaar is hij, als nummer 6, het puzzelstukje dat Bosz zocht op het middenveld.

Overmars zei daar eerder in gesprek met Ajax Life dit over: “Lasse blijft verrassen. Mooi toch? Dat hij na dit seizoen transfervrij is, speelt nu geen rol. We bekijken het steeds in goede samenspraak. Laat hem dit jaar maar gewoon belangrijk zijn. Dan zijn wij ook blij.”

Dat klinkt als: we hebben geen haast, alles komt goed. Schöne zegt bij Ajax TV min of meer hetzelfde: “Ik heb nog een halfjaar, ik heb tijd genoeg.” En daarna volgt een cliffhanger waar Goede Tijden, Slechte Tijden jaloers op zou zijn, want direct nadat hem wordt gevraagd of hij wil blijven eindigt het filmpje.

We krijgen vrijdagavond om 20.10 uur bij Ziggo Sport het antwoord op die vraag. Al heeft Overmars door te zeggen dat ze in gesprek gaan natuurlijk al een flinke spoiler gegeven.

Reacties