Groen gras en rode tribunes om vrolijk van te worden. © Ajax Life

Over de grasmat van de Johan Cruijff Arena kun je een aardige Joshua Tree opzetten. Feit is dat de wedstrijd tussen Ajax en OGC Nice wordt gespeeld op een zeer nieuwe mat, die pas sinds vanmorgen in het stadion ligt.

Het mag bekend zijn dat de Arena nog wel eens wordt gebruikt voor concerten en dit weekeinde was het nog twee keer de beurt aan U2. Direct na de laatste toegift begon de afbouw en maakten de platen op het veld plaats voor nieuwe zoden gras.

Alle zoden zijn nu gelegd en nog geen 48 uur na het optreden van U2 ligt er weer een grasmat tussen de steeds roder wordende tribunes. Het is nu zaak om bijtijds wat lijnen te trekken, zodat Nice er dinsdag op kan trainen. Ajax maakt woensdag in de warming-up pas kennis met de ondergrond.

Het gebeurt wel vaker dat de Arena in alle haast een nieuwe grasmat laat aanleggen. Het stadion wordt voor allerlei zaken gebruikt en zeker in de zomerstop staat er met regelmaat een concert op de agenda. Dan zie je tijden geen voetbalveld.

Hetzelfde trucje wordt toegepast tijdens het seizoen. Eind september is het weer zo ver, als The Rolling Stones komen optreden en het Nederlands elftal vervolgens aantreedt tegen Zweden. Gelukkig is de agenda dan iets minder krap.

Overigens was de grasmat vorige week in de Allianz Riviera van Nice ook in alle haast gelegd. Drie dagen voor de aftrap stond Céline Dion nog een moppie te zingen.

Het veld in de Arena ligt er overigens beter bij dan je op basis van deze foto zou vermoeden.

Reacties