Misschien dat we in Dubai een glimp krijgen van het Ajax van volgend jaar. © Pro Shots

De selectiespelers van Ajax kwamen vrijdag achter de bestemming van het laatste tripje van het seizoen 2017/2018, te weten: Dubai. Van 9 tot en met 12 mei verblijft de ploeg van Erik ten Hag in de Verenigde Arabische Emiraten, waar het een oefenwedstrijd speelt tegen Al-Ahly, de kampioen van Egypte.

‘Oefenwedstrijd’ dekt trouwens niet de lading van het persbericht van Ajax, waaruit blijkt dat er wel degelijk wat op het spel staat. Volgens Ajax ontvangt de winnaar van het duel op vrijdag 11 mei de Champions Golden Cup. En inderdaad, Ajacieden zijn momenteel niet in de positie om kieskeurig te zijn als het gaat om prijzen.

De organisator van het evenement, Mina Nagib, directeur van iMCC Sports, is in zijn nopjes met de komst van Ajax. “Het is voor ons een eer om een legendarische club als Ajax te ontvangen in de Emiraten.” Meneer Nagib spreekt tegelijkertijd ook de hoop uit dat het niet bij een eenmalige samenwerking blijft.

De wedstrijd om de felbegeerde (?) Champions Golden Cup wordt op 11 mei om 18:00 Nederlandse tijd afgewerkt. Naar verwachting zal Ziggo de wedstrijd uitzenden.

Reacties