Het begint bijna een eentonig verhaal te worden: Ajax B1 heeft ook zijn derde wedstrijd op de Aegon Future Cup gewonnen en het werd opnieuw 1-0. De Ajacieden waren dit keer te sterk voor hun leeftijdsgenoten van Tottenham Hotspur.

Rommelig
De ontmoeting met Spurs B1 verliep vrij rommelig. Beide ploegen kregen weinig kansen en de bal was constant in de buurt van de middenlijn. Richting het einde begon Ajax B1 wat meer druk te zetten en dat betaalde zich gelijk uit. James Efmorfidis rondde knap af uit een lange bal.

Ajax B1 speelde trouwens zonder enkele sterkhouders. Er worden veel wedstrijden in korte tijd gespeeld en dat was voor trainer Orlando Trustfull reden om sterkhouders als Ezra Walian en Abdelhak Nouri rust te gunnen. Nieuweling Vaclav Cerny was hersteld van zijn enkelblessure.

Uiteraard betekenen drie overwinningen negen punten en winst in de groep. Ajax B1 neemt het bij de laatste vier op tegen Benfica B1. De Portugezen werden tweede in de andere groep. Deze halve finale wordt maandag om 10.00 uur gespeeld op De Toekomst.

De andere halve eindstrijd gaat vanaf 11.30 uur tussen Anderlecht B1 - dat eerste werd in de andere groep - en Sao Paulo B1, dat achter Ajax B1 op de tweede plaats eindigde.

Reacties