Van der Hoorn zit tegen Roda JC voor het eerst bij de selectie. ProShots

De eerste ervaring van Mike van der Hoorn met Ajaxsupporters was een vrij ongemakkelijke. Als B-junior moest hij in Utrecht-trainingspak overstappen op Duivendrecht.

Van der Hoorn ging op elfjarige leeftijd van FC Omniworld naar FC Utrecht. Dagelijks werd hij opgehaald met een busje. Dat stopte toen hij B-junior werd. “Toen moesten we zelf uitzoeken hoe we op tijd op de training kwamen. Welke trein moet je nemen, hoe is de aansluiting met de bus? Daar ben ik wel zelfstandiger van geworden.”

En toen kwam op een gegeven moment op een donderdagavond een omleiding van Utrecht Centraal naar Almere. Van der Hoorn moest met enkele andere spelers overstappen op Duivendrecht, waar het op dat moment vol stond van Ajaxsupporters, vanwege een Europa Leaguewedstrijd in de Arena.

“Dat was wel even schrikken. We hebben toen onze hand voor het Utrechtlogo op ons trainingspak gehouden en zijn hard naar de trein gelopen. Gelukkig waren we met een grotere groep. Onveilig heb ik me zeker niet gevoeld, maar het was wel even ongemakkelijk.”

Benieuwd naar het volledige interview met aanwinst Mike van der Hoorn? Check dan de nieuwe Ajax Life! De eerste krant van het seizoen is donderdag bezorgd!

Reacties