Hoogtepunt: Neeskens wint in 1972 met Ajax de Europa Cup I. © SV Ajax/Guus de Jong

Dit gaat over een kloek boek van formaat, over een middenvelder die de motor was van het heroïsche Ajax uit de jaren zeventig. Supportersvereniging Ajax bestaat 25 jaar en geeft aan 25 leden Johan Neeskens – Wereldvoetballer weg. Een vraagje beantwoorden en je maakt kans!

Johan Neeskens viel goed in het pulletje toen hij als achttienjarige bij Ajax kwam. Dat bleek alleen al omdat routinier Sjaak Swart de jonge middenvelder af en toe bijna vaderlijk in huis nam rond wedstrijden. Fijn bij de familie Swart in het weekeinde op de bank doorbrengen als er een belangrijk duel was. Die zorg was er niet voor de mindere talenten. Die werden gewoon genegeerd.

De carrière van Neeskens eindigde pas in 1991, ruim twintig jaar na zijn komst naar Ajax. Een globetrotter die als voetballer nooit verzaakt, zo is hij het beste te omschrijven. En als je prof bent geweest in Amsterdam, Barcelona, New York en Groningen en twee WK-finales hebt gespeeld, heb je iets te vertellen.

De mooiste momenten, verhalen en anekdotes uit het rijke voetballeven van Neeskens zijn gevat in dit boek dat je gerust ‘koffietafelboek’ mag noemen. Een fraai werk met nostalgische beelden, onder meer uit het archief van SV Ajax. Denk aan foto’s in kleur, uit de topperiode van Neeskens. En dat is voor Ajacieden toch echt de gouden beginjaren zeventig.

25 SV Ajax-leden (Ajax Life en Ajax Jonge Schare) kunnen dit kloeke boek winnen! Hoe? Geef in het formulier antwoord op onderstaande vraag. Deze prijsvraag loopt tot en met donderdag 28 december.  

In het formulier vragen we naast een goed antwoord en contactgegevens ook om je lidnummer. Dit zescijferige nummer staat op de achterkant van je Ajax Life-clubcard.

Prijsvraag 

Neeskens was in Nederland rond de eeuwwisseling hoofdcoach van een Nederlandse club. Welke was dat?