Samen sta je sterk. De SV Ajax zoekt dus zoveel mogelijk de samenwerking met andere supportersgroeperingen. De belangrijkste op een rijtje:

 • AFCA Supportersclub

  Net als de SV Ajax is de AFCA Supporterclub officieel erkend door Ajax. De AFCA SC is voor Ajax een gesprekspartner, die onder meer aanschuift tijdens het vooroverleg rond wedstrijden en er worden vanuit de AFCA SC adviezen gegeven tijdens besprekingen over de kaartprijzen.

 • Vak 410

  Hoe kunnen we praten over sfeer in de Amsterdam Arena zonder Vak 410 te noemen? Een sfeerloze, betonnen pisbak was het. Zonder Vak 410 vast nog steeds. Gelukkig zijn de tijden veranderd. Als de Arena moet kolken, is Vak 410 op zijn best. Niet voor niets wordt het collectief geroemd. Dankzij Vak 410 vormen Ajax en zijn fans een sterke twee-eenheid.

 • F-Side

  De F-Side stamt nog uit De Meer. De fanatieke aanhang verzamelt zich achter het doel op Zuid, op de eerste ring. Grote kans dat tussen deze fans de bedenker van opnieuw een ludiek spreekkoor staat. 76 Crew zorgt voor de mooie spandoeken.

 • North Up Alliance

  North Up Alliance heeft nog niet veel historie, maar is hard op weg dikke boeken te schrijven. Met sfeeracties wordt geprobeerd Noord wakker te schudden. Het zat 'Die Kale van 413' niet lekker dat de sfeer op 15 mei 2011 top was en daarna weer flop. Het initiatief van 'Die kale' is er eentje om in te lijsten!

 • De Meersche Helden

  Het team van De Meersche Helden is zes keer per seizoen verantwoordelijk voor de uitgave van een fanzine. Diverse groeperingen komen aan het woord en er staan interviews in met echte Ajacieden. De Meersche Helden kost slechts 2,50 euro per fanzine en met de opbrengst worden initiatieven van supporters gesteund.

 • Football Supporters Europe

  De Supportersvereniging Ajax maakt onderdeel uit van Football Supporters Europe, beter bekend als FSE. Deze organisatie vertegenwoordigt meer dan 3 miljoen Europese voetbalfans in 37 landen en voert namens de supporters rechtstreeks de dialoog met de Uefa. Fancultuur is een begrip dat wordt gekoesterd.