Ajax verliest met 0-0 van Legia en moet over een week aan de bak

Wil jij volgende week voor de Ajaxspelers staan? Hou dan de nieuwsbrief in de gaten. © Pro Shots
Fotoverslag 17 februari 2017 om 10:00

Ajax heeft voor het eerst in 2017 een officieel duel niet gewonnen. Op bezoek bij Legia Warschau werd het 0-0. Daardoor weten we een ding zeker, de terugwedstrijd in de Amsterdam Arena wordt spannend.

Ajax begon in Warschau best goed. Het kreeg veel kansen, alleen gingen die er niet in. Hoewel… Davy Klaassen maakte een zuiver doelpunt. Hij schoot de Poolse keeper met bal en al het doel in. Helaas zagen de zes scheidsrechters op en rond het veld dat niet. En dus telde het doelpunt niet.

Hoe langer het duurde, hoe slordiger Ajax werd. Dat zorgde ervoor dat Legia ook beter in de wedstrijd kwam, maar Ajax kreeg ook nog genoeg kansen. De grootste was vlak voor rust voor Kasper Dolberg. Hij hoefde een voorzet van Amin Younes er alleen maar in te schuiven, maar schoot over.

Zo bleef het 0-0 en moet Ajax volgende week donderdag winnen om door te gaan naar de volgende ronde van de Europa League. Dat moet het in ieder geval doen zonder Kenny Tete. De rechtsback verving de zieke Joël Veltman, maar kreeg vlak voor het einde zijn tweede gele kaart, dus rood.

De foto’s zijn gemaakt door Pro Shots.

Wil je na het bekijken van de foto's nog laten weten wie je de Ajacied van de Wedstrijd vond? Stemmen kan hier!

Reacties