Samen sta je sterk. De SV Ajax zoekt dus zoveel mogelijk de samenwerking met andere supportersgroeperingen. De belangrijkste op een rijtje:

 • AFCA Supportersclub

  Net als de SV Ajax is de AFCA Supporterclub officieel erkend door Ajax. De AFCA SC is voor Ajax een gesprekspartner, die onder meer aanschuift tijdens het vooroverleg rond wedstrijden en er worden vanuit de AFCA SC adviezen gegeven tijdens besprekingen over de kaartprijzen.

 • F-Side

  De F-Side stamt nog uit De Meer. De fanatieke aanhang verzamelt zich achter het doel op Zuid, op de eerste ring. Grote kans dat tussen deze fans de bedenker van opnieuw een ludiek spreekkoor staat. 76 Crew zorgt voor de mooie spandoeken.

 • De Meersche Helden

  Het team van De Meersche Helden is zes keer per seizoen verantwoordelijk voor de uitgave van een fanzine. Diverse groeperingen komen aan het woord en er staan interviews in met echte Ajacieden. De Meersche Helden kost slechts 2,50 euro per fanzine en met de opbrengst worden initiatieven van supporters gesteund.

 • Football Supporters Europe

  De Supportersvereniging Ajax maakt onderdeel uit van Football Supporters Europe, beter bekend als FSE. Deze organisatie vertegenwoordigt meer dan 3 miljoen Europese voetbalfans in 37 landen en voert namens de supporters rechtstreeks de dialoog met de Uefa. Fancultuur is een begrip dat wordt gekoesterd.

 • Supporterscollectief Nederland

  Door Supporterscollectief Nederland kunnen we goed samenwerken met supporterverenigingen van andere clubs. SV Ajax heeft een afgevaardigde in het bestuur van dit collectief. Zo praten we op landelijk niveau (ook met de KNVB) hoe we het voetbal voor alle supporters zo aantrekkelijk mogelijk kunnen houden.