Wie of wat staat er op jouw lijstje voor de Sint? © De Brouwer

Het is de dag van Sinterklaas. Veel Ajacieden kunnen thuis dat feestje vieren, Europees doen we helaas niet mee. Tip voor de voetbalverslaafden: Bayern München neemt het vanavond op tegen PSG in de Champions League. Zo kom ik de avond wel door. Je kunt ook een verlanglijstje maken voor de Sint. Wat mag mee terug naar Spanje in de zak van de wel of niet kleurloze en genderneutrale Piet?

Als het gaat om Ajax, mag wat mij betreft wel een aantal zaken met de stoomboot mee. In willekeurige volgorde doe ik een voorzet voor een lijstje. Vul vooral aan, mail je suggesties naar redactie@svajax.nl!

De duiven in de Arena
Die duiven kunnen er misschien weinig aan doen, maar ze zijn een teken dat het niet lekker gaat met de grasmat in de Arena. Het lijkt erop dat ze afkomen op spul dat op de mat wordt gestrooid (zaaigoed?) om het gras te laten groeien. Ik heb er geen verstand van, maar het enige strooigoed rond Sinterklaas bestaat wat mij betreft uit pepernoten en suikergoed.

De kladblokjes van Marcel Keizer
Het is te makkelijk om te roepen dat trainer Marcel Keizer weg moet. Spanje is voor hem prima, als vakantiebestemming. Waar ik vanaf wil, is dat geëxperimenteer om te komen tot de sterkste opstelling. Als Keizer geen kladblokjes meer heeft voor tactische tekeningetjes, is de kans aanwezig dat hij op gevoel de juiste elf opstelt. Weg dus met die tactische bespiegelingen: voetballen!

Ik denk dat een specifiek deeltje van de nieuwe Bosatlas van het Nederlandse voetbal nu al genoeg uitdaging biedt.

De magische gloeilamp uit Eindhoven
Ajax doet het niet goed en de club is zelf debet aan de 10 punten achterstand op PSV. Zit geen streep licht tussen. Wat opvalt is dat PSV steeds net aan de goede kant van de score blijft en dus tot nu toe een onwaarschijnlijk aantal overwinningen heeft geboekt. Dat is natuurlijk niet alleen geluk. We wijten het aan magische krachten. En die mogen linea recta weg uit Eindhoven, met de zak mee.

De knie van Daley Sinkgraven
Kan niet hoor, weet ik ook wel, maar wat zou het fijn zijn  als we de blessuregevoelige  knieën van Sinkgraven konden meegeven aan de Piet. De middenvelder annex verdediger is ondertussen geopereerd en we verwachten dat spoedig herstel ook op het wensenlijstje van Sinkgraven voor de Sint stond. Weg met die blessure-ellende! Wellicht past het fysieke ongemak van Nick Viergever ook nog in de zak.

Alle bordjes met Amsterdam Arena
De intenties van de Damsko strijder en burgervader Eberhard van der Laan waren duidelijk: zorg dat de Amsterdam Arena zo snel als het kan Johan Cruijff Arena gaat heten. Misschien dat voortvarend beslissingen nemen over de naamgeving geholpen is met het verdwijnen van de bordjes met 'Amsterdam Arena'.  De stoomboot is groot genoeg, dat past wel.

De kaart van China uit de kantoren van Ajax
Het is logisch dat de club naar manieren zoekt om haar unieke kennis en kunde wereldwijd te verkopen. Dat is nog immer het begeleiden en opleiden van geweldige voetbaltalenten – ook internationaal. Toch denk ik dat de kaart van Nederland of een specifiek deeltje van de nieuwe Bosatlas van het Nederlandse voetbal nu al genoeg uitdaging biedt. Ajax moet weer Ajax worden, wat ons betreft en dat betekent toonaangevend in de Nederlandse competitie. Weg dus met die Chinese landkaart, zeker voor even.  

Reacties