Ja echt, deze tekening is gemaakt door Viergever. © Pro Shots

“Lieverd, wat ben je aan het doen…?” Het blijft stil. “Schatje?” Nick Viergever reageert niet op z’n partner. Zwaarder geschut wordt ingezet: “Papa…? Pap…? Pappie…? PAPPAAAAAA!?!!! Ik wil mijn kleurpotloden terug!!!” Stilte. “Mama, papa zegt niks terughuuug!!”

Bovenstaand tafereel zie ik voor me na het lezen van dit artikel, waaruit blijkt dat de Ajaxverdediger tekeningen maakt van én voor z’n ploeggenoten. Die werkstukjes hangt hij dan op in de kleedkamer. Zo werden Davinson Sánchez en Andre Onana al op deze opmerkelijke wijze verrast.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik word dus enorm blij van dit soort fratsen. Verraste Viergever mij afgelopen seizoen al óp het veld, dan nu ook zeker ernaast.

Zie dit even voor je:

De grote Nick aan de keukentafel met een stapel lege A4’tjes, een grote Stabilodoos vol dikke kleurpotloden en een pennenbak vol stiften. Het afscheidscadeau voor Diederik Boer lijkt klaar. Of toch niet? Snel, maar nauwkeurig gumt papa Viergever een vinger weg van Boer. “Oef! Ik had een vinger teveel getekend… Dom hè van papa?” Viergever junior kijkt ondertussen bedremmeld toe hoe zijn vader een slokje neemt van zijn limonade.

Hup, geef Viergever die aanvoerdersband. En een doos nieuwe kleurpotloden.

Na het vertrek van aanvoerder Davy Klaassen zoekt Ajax een nieuwe captain. Joël Veltman lijkt op weg naar de uitgang, Klaas Jan Huntelaar zal niet wekelijks starten, voor Matthijs de Ligt komt de band nog te vroeg en Lasse Schöne kan zomaar eens op de bank belanden. Hakim Ziyech dan? Jazeker, dat kan heel goed.

Maar jongens en meisjes, toch even hoor... Je hebt dus een ervaren 27-jarige centrumverdediger die afgelopen seizoen bij iedereen respect op én naast het veld oogstte, in z’n coaching uiterst dwingend was, in de kleedkamer een heus feestnummer blijkt te zijn (hij danst!) én voor medespelers tekeningen maakt. Ja, nou, dan is het voor mij wel duidelijk hoor.

Hup, geef Viergever die aanvoerdersband. En een doos nieuwe kleurpotloden.

Dan krijgt Hakim komend seizoen als eerste een mooie tekening. Tekent Nick er een aanvoerdersbandje bij.

Iedereen blij.

Reacties