Klaassen beheerst de kunst van het oplopen als geen ander. © De Brouwer

Davy Klaassen wist in en om het veld precies hoe hij moest omgaan met supporters, media, business relaties en de tegenstander. Buiten het veld had Davy tijd voor mensen die even zijn aandacht wilden voor een handtekening, foto of gewoon een kort gesprek.

Daarmee is de scheidend leider van Ons Aller Ajax een voorbeeld voor alle Ajacieden en toekomstige aanvoerder(s). Wat mij in de tijd dat Davy onze aanvoerder was vooral opviel; hij heeft de kunst van het oplopen in ons stadion weer tot een psychologisch voordeel verheven. Als je dat goed doet, sta je voor er nog maar een bal is getrapt al met 1-0 voor.

In De Meer waren we niet anders gewend, maar in de grote Amsterdam Arena raakten we dat voordeel op een of andere manier kwijt. Alles wat nieuw was, leidde ertoe dat we anders het veld opkwamen dan voorheen.

Hopelijk gaat onze nieuwe aanvoerder met de handleiding van Klaassen aan de haal.

Ik wijd dat mede aan de manier van oplopen voordat de warming-up begint. Uit of thuis. Op de een of andere manier kwamen de spelers sjokkend en één voor één het veld op zonder enige teamvorming, waardoor tegenstanders dachten dat er iets te halen viel.

Mijn devies: loop met de borst vooruit en sprint gezamenlijk – de aanvoerder voorop – naar het veld. Groet het thuispubliek middels een 360 graden draai met klappende handen boven het hoofd en blijf vanaf dat moment geconcentreerd tot het laatste fluitsignaal met een arrogante blik ("Wij zijn Ajax!") die uitstraalt dat er voor tegenstanders in de Johan Cruijff Arena niets, maar dan ook helemaal niets, te halen valt.

Davy Klaassen wist precies hoe de opkomst moest. Hopelijk gaat onze nieuwe aanvoerder met deze handleiding en het goede voorbeeld van Klaassen aan de haal en beginnen wij elke wedstijd weer met een psychologische 1-0-voorsprong. Dit gebod geldt overigens ook voor uitwedstrijden. Wij zijn Ajax, wij zijn de beste! #Davybedankt

Reacties