Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar: ‘We zitten momenteel in een vacuüm’

Edwin van der Sar kreeg donderdag na het ontslag van Alfred Schreuder een waar vragenvuur te verduren. Eindelijk was hij beschikbaar voor tekst en uitleg, waarbij hij ook inging op het nog altijd ontbreken van een technisch directeur.

27 januari 2023 - 10:03
Sar 1200 (1)
Sar kreeg heel wat vragen op zich afgevuurd. © Pro Shots

Ajax heeft een nieuwe trainer nodig. Dat is normaal een klus voor een technisch directeur, maar precies die vacature is nog altijd niet definitief ingevuld. Ook in de Raad van Commissarissen ontbeert een echte voetbalman. Van der Sar gaf in de perskamer van Ajax toe dat de club nu in een vacuüm verkeert.

“Gerry Hamstra, Klaas Jan Huntelaar en ik nemen de taken van de technisch directeur waar, maar we gaan in tien uur tijd geen RvC-man en TD vinden. De trainer moet dus eerst worden aangesteld,” verklaarde Sar tegenover het journaille. Of dat een coach wordt voor de lange termijn of eentje die puur het seizoen afmaakt, kon hij nog niet zeggen. Op namen wilde hij ook niet ingaan. Inmiddels lijkt het vrijwel zeker dat John Heitinga tegen Excelsior op de bank zit.

Aanbevolen
Tadic schaamt zich diep: ‘Voel me verantwoordelijk voor ontslag trainer’

Vanuit de zaal kreeg Van der Sar toegeworpen dat er momenteel te weinig voetbal in de organisatie zit door het ontbreken van een technisch directeur en een voetbalcommissaris. Daar wilde de algemeen directeur niet in mee. “Dan onderschat je Klaas Jan en Gerry, die ook bij Vitesse en sc Heerenveen actief is geweest in die rol.”

Zo werd het technisch duo in bescherming genomen. Sar sprak vertrouwen uit, maar hoe groot is dat vertrouwen echt? Als hij echt in de twee zou geloven, waarom worden ze dan niet definitief doorgeschoven? Wie onderschat dan wie? “Dit is de manier van werken waar we voor hebben gekozen. Uiteraard evalueren we dat ook.”

Ajax zit al sinds februari vorig jaar zonder vaste technisch directeur. Zo lang is het alweer geleden dat Marc Overmars vertrok na grensoverschrijdend gedrag. Van der Sar gaf desgevraagd aan dat ook hij in de spiegel kijkt. Wat hij daarin precies zag, wilde hij niet met zijn toehoorders delen.

Aanbevolen
Van der Sar stelt dat zelf opstappen ‘niet aan hem is’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >