Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder niet blind voor ontwikkeling Ünüvar

In de voorbereiding dienen zich altijd talenten aan. Iemand die al langer tegen Ajax 1 aanhikt, is Naci Ünüvar. Wordt dit het seizoen dat hij doorbreekt? Volgens Alfred Schreuder heeft de creatieveling dat vooral zelf in de hand.

01 juli 2022 - 15:17
Schreuderunuvar800
Schreuder blijft het teambelang benadrukken. © Pro Shots

Ünüvar heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2023, maar liet eerder tegenover Ajax Life weten dat het ‘wel de bedoeling is’ dat hij die verbintenis gaat verlengen. De negentienjarige technicus hoopt op speeltijd in Ajax 1, maar weet ook dat niks vanzelfsprekend is. 

Schreuder kijkt in ieder geval positief naar de ontwikkeling van Ünüvar. “Hij werkt hard, dat is belangrijk. We zijn deze week op detailniveau met hem bezig geweest, dat hij bijvoorbeeld wat hoger op het veld moet blijven staan. Uiteindelijk moet hij ook goals gaan maken. Dat pikt hij goed op,” aldus Schreuder op de persbabbel in De Lutte.

De trainer stelt niet blind te zijn voor talenten die zich aandienen, maar dat er concurrentie is, weet iedereen. In hoeverre ziet Schreuder een rol in Ajax 1 voor Ünüvar weggelegd? “Dat ligt in principe altijd aan de speler zelf. Als hij dingen laat zien die wij graag willen zien… Iedereen weet dat het een goede speler is, maar bij Ajax zijn heel veel goede spelers.”

Aanbevolen
Ünüvar prijst Keuken Kampioen Divisie en wil nu doorpakken

De Keuken Kampioen Divisie is een prima plek voor spelers om zich te ontwikkelen, zo stelde Ünüvar al eerder. Toch moet er een moment komen dat creatieveling een stap hogerop zet. Kan een verhuurperiode uitkomst bieden? “Dat is nu lastig te zeggen,” zo stelt Schreuder. “Maar natuurlijk is het zo dat hij al een tijdje in die competitie speelt. Het zou voor hem goed zijn om op een hoger niveau te spelen.”

Of het nou om jonge gasten gaat of om ervaren spelers, uiteindelijk spelen de beste. “Dat is waar Ajax voor staat. Iedereen verwacht minuten te maken. Vorig jaar hebben spelers als Steven Berghuis, Davy Klaassen en Nico Tagliafico ook op de bank gezeten. Uiteindelijk gaat het om het team en niet om één speler. Dat blijf ik benadrukken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >