Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tóch eredivisieduels op zondagavond, 20.00 uur…

Hmm… Binnen de Eredivisie CV is besloten dat zeventien duels gespeeld gaan worden op zondagavond 20.00 uur. Na loting van de groepsfase van de Europese toernooien worden de zondagavondpotjes voor het najaar vastgesteld. Wat supporters ervan vinden, doet helaas niet ter zake…

14 juli 2021 - 16:34
Zondag 1200
Zondagmiddag 14.30 uur blijft een geliefd tijdstip. © De Brouwer

We lezen op het digitale huis van de KNVB dat elke club gedurende het seizoen ‘zoveel mogelijk niet meer dan één thuiswedstrijd op dit tijdstip’ speelt. De hele uitleg kun je hier vinden. Overigens moeten burgemeesters van speelsteden het ook allemaal per keer goedkeuren.

Voor supporters is het allemaal niet ideaal. Als je als Ajaxsupporter op zondagavond nog effe naar FC Groningen-uit moet… Of wat te denken van jonge supportertjes die maandag weer in alle vroegte naar school moeten. “Clubs zouden kinderen en jongeren juist aan zich moeten binden, maar sluiten die groep hiermee uit,” stelt Matthijs Keuning, voorzitter van Supporterscollectief Nederland.

Zondagmiddag 14.30 uur is nog altijd een geliefde tijd bij supporters. © De Brouwer
Aanbevolen
Supporters stemmen klip en klaar tegen spelen op zondagavond

Het wekt dan ook geen verbazing dat het Supporterscollectief op z’n zachtst gezegd niet blij is met de besluitvorming. “Dit is minachting van de supporters,” stelt Keuning. “Supporters spraken zich vorig seizoen nog massaal uit tegen voetballen op de zondagavond. Clubs gaan nu bewust in tegen die wens. Ze zeggen supporters belangrijk te vinden, maar tonen hiermee het tegendeel.”

Keuning vervolgt: “Het besluit is extra schaamteloos omdat het komt na een periode waarin veel van supporters is gevraagd. Veel clubs hadden niet meer bestaan als de aanhang ze afgelopen periode niet hadden gered. Na een afgebroken seizoen, een jaar zonder stadionbezoek en een nieuw onzeker seizoen voor de boeg kochten supporters massaal seizoenkaarten. Dan kun je het niet maken om zo’n grote en gevoelige wijziging door te voeren.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >