Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax speelt in oefenduel gelijk tegen Bayern München en dit valt op

Voordat de selectie doorreist naar het Oostenrijkse trainingskamp, moest er eerst nog een sparringspotje met Bayern München worden afgewerkt. Een heuse oefenkraker werd het niet, maar de Ajacieden stapten wel met een 2-2-gelijkspel van het veld. Dit viel ons zoal op.

24 juli 2021 - 18:20
Bayajaberg800
Berghuis maakte tegen Bayern zijn eerste minuten in het Ajaxshirt. © Pro Shots

Shirt van Berghuis al voor aftrap populair
Bedelbordjes zijn van alle tijden, maar we hadden heel eerlijk gezegd nooit verwacht dat we tijdens een Ajaxduel bedelbordjes met de naam van Steven Berghuis zouden zien. Toch bleek het shirtje van de kersvers Ajacied al voor de aftrap in trek, afgaande op de kartonnetjes waarmee op de tribune werd gezwaaid. Zou er ook buit zijn gemaakt?

Berghuis startte overigens vanaf de bank, terwijl David Neres de kans kreeg om zich vanaf het begin te laten zien. De Braziliaan maakte daar dan ook gretig gebruik van. We zijn sowieso wel benieuwd wie er uiteindelijk een basisplaats verovert, zeker in de wetenschap dat Antony zich ook nog bij de selectie moet voegen. De keuze is in ieder geval reuze!

Oefenkraker? Nee, maar wel boeiend!
Alhoewel fans van Johan Cruijff er misschien anders over denken, vonden wij een vriendschappelijk potje tegen Bayern een prima idee. De Duitsers hebben een fraai stadion, voetballen op het hoogste niveau en verwelkomden naast thuispubliek ook Ajacieden op de tribune. Bayern-uit was op papier het leukste oefenduel van de voorbereiding.

Ook op het veld werd het een heel aardig potje, waarbij wel moet worden gezegd dat de Duitsers niet bepaald met hun sterkste opstelling speelden. Terwijl bij Ajax de meeste internationals zijn teruggekeerd, moest Bayern het doen met een veredeld C-team. Maar toch, we hebben Ajax in de voorbereiding wel eens gezapiger zien voetballen.

Daar was nu geen sprake van. In tegendeel zelfs! Ajax oogde gretig en kwam dan ook al vrij snel op voorsprong via Zakaria Labyad. Nadat doelman Sven Ulreich in de fout ging, belandde de bal via Sébastien Haller voor de voeten van de middenvelder. Het was voor Labyad vervolgens een koud kunstje om raak te schieten.

Perrrr geeft nooit op
Zodra het seizoen officieel van start gaat, verwachten we Maarten Stekelenburg gewoon weer onder de lat te zien, maar Remko Pasveer heeft de concurrentiestrijd nog niet opgegeven. De ervaren keeper hield zijn doel tegen Bayern een paar keer knap schoon, alhoewel hij helaas geen antwoord had op de inzet van Eric Maxim Choupo-Moting.

Iemand die ook nooit opgeeft, is Perr Schuurs. Ook niet als een tegendoelpunt zo goed als zeker lijkt. Joshua Zirkzee hoefde de bal vlak voor rust alleen nog maar in een leeg doel te schuiven, maar was veel te nonchalant in de afwerking. En daar wist Perr wel raad mee! Hij zette een meedogenloze tackle op de doellijn in en voorkwam daarmee een tegentreffer.

Die tweede tegentreffer kwam er kort na rust alsnog. Terwijl de meeste Ajacieden niet helemaal scherp uit de kleedkamer waren gekomen, had Tanguy Nianzou zijn vizier juist wél op scherp staan. Net als Victor Jensen trouwens, die met een raak afstandsschot razendsnel antwoord gaf.

Hup, door naar Oostenrijk!
Daley Blind maakte na de gelijkmaker zijn rentree, terwijl Erik ten Hag ook de officieus debuterende Berghuis in de ploeg bracht. Ondertussen trok Bayern een blik aan jeugdspelers open, waarna er niet meer werd gescoord. Berghuis kreeg nog wel de kans om zijn debuut te belonen met een treffer, maar zijn inzet werd gekeerd door Ulreich.

Zo eindigde het oefenduel met Bayern dus in 2-2. Ajax reist direct door naar Oostenrijk, waar het tweede trainingskamp van deze voorbereiding wordt afgewerkt. Voordat de selectie na een week weer terugkeert in Amsterdam, wordt er op zaterdag 31 juli nog geoefend tegen Red Bull Leipzig.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >