Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ünüvar bezorgt Jong Ajax puntje in Helmond op tweede paasdag

Jong Ajax mocht maandagmiddag op bezoek bij Helmond Sport voor een duel in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. Naci Ünüvar zorgde er met een laat Amsterdams doelpunt voor dat er in elk geval een puntje mee terugging naar sportpark De Toekomst: 1-1.

05 april 2021 - 16:27
Unuvar 1200
Ünüvar schoot een kwartier voor tijd raak en bezorgde Jong Ajax een puntje. © Pro Shots

Helmond Sport en Jong Ajax moesten gewoon voetballen op de paasmaandag. Sowieso werd er flink op los gevoetbald in de Keuken Kampioen Divisie. Giovanni wilde namens Jong Ajax al pijlsnel zakendoen, maar schoot na vier minuten spelen op de paal.

Nerasysho Kasanwirjo – zondag nog op de bank bij het eerste elftal – stoomde enkele minuten later op en nam het doel eveneens onder vuur. Hij deed dit echter in buitenspelpositie. Daarmee was de thuisploeg gelijk een stuk wakkerder en ging het qua kansjes aardig op en neer.

Gescoord werd er voor rust echter niet, terwijl de sneeuwval ook na de pauze bij vlagen op de spelers neerdaalde. Een warme chocomelk met slagroom in de rust had niet misstaan, al brak ook de zon regelmatig door.

Waar Jong Ajax verzuimde de kansjes te benutten, daar prikte Jelle Goselink namens de thuisploeg raak. Hij gaf tien minuten na rust het laatste zetje, waardoor doelman Daan Reiziger de bal uit het net kon vissen.

Doelman Stijn van Gassel zorgde in eerste instantie nog dat Jong Ajax niet langzij kwam, door een inzet van Ünüvar te keren, maar een kwartier voor tijd was een tweede inzet van Ünüvar wel doeltreffend. Hij drukte vanaf randje zestien succesvol af.

Gescoord werd er vervolgens niet meer, mede omdat Reiziger ver in blessuretijd uitermate scherp reageerde op een gevaarlijk schot van Lance Duijvestein. Puntje mee de bus in. Op naar Amsterdam. Lekker paaseitjes zoeken op sportpark De Toekomst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >