Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ogenschijnlijk zware blessure Ünüvar overschaduwt duel met FC Eindhoven

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven niet in winst om weten te zetten. Op bezoek bij de lage middenmoter werd er met 3-0 verloren. Na afloop ging het echter vooral over de trieste aftocht van Naci Ünüvar.

16 april 2021 - 21:49
Eindhovenjaj800
Ünüvar wist al direct dat het goed mis was... © Pro Shots

Terwijl de wedstrijd richting het rustsignaal kabbelde, sloeg het noodlot opeens toe voor Ünüvar. De creatieveling verstapte zich tijdens een aanvallende dribbel op rare wijze, waarna hij al schreeuwend van de pijn naar de grond ging. “M’n knie! M’n knie,” hoorden we Ünüvar roepen. Die pijnkreten gingen echt door merg en been… 

Het werd al vrij snel duidelijk dat Ünüvar niet meer verder kon, waarna hij van het veld werd gedragen. Het lijkt op het eerste gezicht om een zware knieblessure te gaan, maar laten we vooral hopen dat het allemaal meevalt. Ünüvar was de laatste weken net lekker op dreef.

Het uitvallen van Ünüvar hing als een sluier over het duel met Eindhoven heen, waarin de thuisploeg overigens de beste kansen kreeg en Kenneth Taylor nog een penalty miste. Afgezien van een kopkans voor Nordin Musampa waren het vooral de Brabanders die gevaarlijk werden.

Na de thee kwam Eindhoven dan ook verdiend op voorsprong. Daan Reiziger wist de inzet van Jasper Dahlhaus in eerste instantie nog te keren, maar in de rebound was het wel raak via Iker Pozo. Met een ietwat gelukkige treffer van Maarten Peijnenburg en een goal van Jacky Donkor werd de score ook nog eens verder uitgebreid.

Al met al een zeer teleurstellende avond voor Jong Ajax dus, dat door de nederlaag tegen Eindhoven wederom verder wegzakt op de ranglijst (zestiende). Vrijdag 23 april staat de volgende wedstrijd op de rol, want dan komt NEC op bezoek op sportpark De Toekomst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >