Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Wie speelden voor zowel Ajax als sc Heerenveen?

De halve finale KNVB-beker tussen sc Heerenveen en ons aller Ajax inspireerde ons tot een kakelverse quiz. Kun jij alle voetballers noemen die minuten maakten in zowel het eerste elftal van Heerenveen als dat van Ajax?

03 maart 2021 - 09:59
Quiz Heeaja 1200
De koppende spits hierboven is sowieso één van de goede antwoorden. © Pro Shots

Oh jazeker, er zijn door de jaren heen flink wat kruisbestuivingen geweest tussen de Friezen en de Amsterdammers. Toch zoeken we louter namen die ook echt minuten maakten in het eerste elftal. En dan hebben we het over officiële wedstrijden.

Om die reden hoef je Kik Pierie bijvoorbeeld al niet in te vullen. Hij speelde alleen oefenpotjes voor Ajax 1 en moest het verder doen met minuten bij Jong Ajax. Ook Luciano Narsingh hoef je bijvoorbeeld niet in te kloppen, want als jeugdspeler haalde hij het eerste elftal van Ajax niet.

Toch zijn er nog zat spelers over, hoor. Pfoe! Begin bijvoorbeeld maar bij de aanvaller op de foto hierboven. Hij kwam in 1997 naar Ajax, maar werd toch vooral als invaller gebruikt. Weet jij zijn naam al? Laten we zeggen dat hij het net in Heerenveen vaker vond.

En de twee échte Ajacieden die momenteel in het Abe Lenstra stadion rondlopen, vul je natuurlijk zo in. Hoe dan ook, je hebt tien minuten voor alle namen. Zet 'm op!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >