Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

David Resnik wordt Amsterdammer en vertelt over mini-Arena 2.0

De kans is inmiddels best aannemelijk dat je hebt gehoord van David Resnik, oftewel ‘Stadium For Ants’. De Amerikaanse sportliefhebber maakte vorig seizoen een geweldige miniversie van de Johan Cruijff Arena en De Meer. Nu is hij bezig met versie 2.0 van de Arena en verhuist hij naar Amsterdam. Genoeg reden contact te zoeken!

22 februari 2021 - 14:07
Miniarena 1200
Mini-Arena 2.0 heeft zelfs nog meer details dan de eerste... © David Resnik

David! Je bent bezig met een 2.0-versie van de mini-Arena. Waarom?
“Sinds de laatste keer dat we elkaar spraken, is er veel gebeurd voor Stadiums For Ants… Werken aan een ‘Johan Cruijff Arena voor mieren’ opende veel deuren voor mij. Ik kreeg project na project. De laatste tijd werkte ik veel aan het verfijnen van het bouwen en ik probeer continu mijn mini-stadions te verbeteren. Je weet inmiddels dat ik een speciale connectie met Ajax voel. Ik krijg zo veel lieve reacties van Ajaxsupporters. De interactie is oprecht. Ik voel hun passie voor de club continu en als Amerikaan spreekt me dat erg aan. Daarom voelde het voor mij logisch aan het werk te gaan met een verbeterde versie van de Arena.”

Gebruik je dezelfde materialen als bij de vorige mini-Arena?
“Ik gebruik nu een nieuw type hout, dat beter verfbaar is. Ook leerde ik de afgelopen maanden steeds meer over het gebruik van 3D-printeres, handig voor het aanbrengen van de kleine details.”

Wat is er anders aan deze versie van de Arena in vergelijking met de vorige?
“Het stadion is net zo groot. Of nou ja, net zo klein. Het blijven stadions voor mieren, hè! De basisplaat is wel kleiner geworden, met minder gebouwen eromheen. Ook zijn er meer details zichtbaar. Op de mini-Arena 2.0 zie je nu ook de roltrappen en gewone trappen bijvoorbeeld. Ik kreeg van veel Ajaxsupporters tips voor verbeteringen ten opzichte van het vorige stadion en die voer ik zo veel mogelijk door. Verder zie je dat de gebouwen een soort van ‘het beeld uitlopen’ en de basisplaat heeft de wit-rood-witte Ajaxuitstraling. Daarover sprak ik met Ivan Bernal, hij is een ontwerper van wereldklasse en de programmadirecteur van Kent State University, waar ik deze zomer mijn papieren als architect wil halen.”

De vorige Arena had een Champions League-vlag op het veld liggen!
“Haha, ja, die is weg. Het stadion heeft nu de eredivisie-uitstraling.”

Wanneer is deze nieuwe versie volledig klaar?
“Ongeveer over twee weken. Het stadion zelf is klaar. De verlichting zit er ook in. Het zit ‘m nu vooral in de afwerking en het aanbrengen van de laatste details.”

Je zei net dat mini-Arena 1.0 veel deuren opende. Kun je daar iets over zeggen?
“De eerste mini-Arena was het eerste Europese stadion dat ik ooit maakte. Daarvoor maakte ik vooral baseball-stadions uit grote Amerikaanse steden. Ik wist ook helemaal niet of mensen zaten te wachten op Europese stadions. Maar ja, ik ben gek op Europa, hou van voetbal en werd verliefd op Ajax en Amsterdam. Door te werken aan de eerste mini-Arena leerde ik zo veel mensen kennen, waardoor ik er uiteindelijk echt een business van kan maken. Inmiddels maakte ik al meerdere Europese stadions, zoals Ibrox Stadium van Rangers FC, Vodafone Park van Besiktas, Stade Vélodrome van Marseille, het oude Highbury van Arsenal en het Signal Iduna Park van Borussia Dortmund. Al die projecten gaven me de kans om nu – jawel – in Amsterdam te komen wonen. Ik ben trots om te kunnen zeggen dat ik in september naar Nederland emigreer, om daar officieel Studio Mieren te starten.”

Wauw, wat gaaf zeg! Gefeliciteerd!
“Thanks! Ik heb mijn eerste contracten van twee grote clubs in Europa binnen. Zij besloten om diverse modellen te bestellen voor hun fondsenwerving. Ik durfde de stap aan om te verhuizen naar Amsterdam, zeker gezien de groeiende interesse van fans in de mini-stadions die ik maak. Ik hoop in Nederland een hoop mensen te zien en spreken die ik de afgelopen periode heb leren kennen. Soms komen dromen daadwerkelijk uit!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >