Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax wint mede dankzij wonderassist Ünüvar van FC Eindhoven

Jong Ajax is er vrijdagavond in geslaagd om een driepunter te scoren. Op bezoek bij FC Eindhoven werd er met 1-3 gewonnen. Victor Jensen was met twee doelpunten de grote man, maar achteraf ging het vooral over de wonderassist van Naci Ünüvar.

23 oktober 2021 - 09:45
Eindjaj800
Ünüvar bewaarde het beste tot het laatste. © Pro Shots

De ploeg van John Heitinga kon zijn borst voorafgaand aan het duel natmaken, want FC Eindhoven was tot voor kort ongeslagen in eigen huis. Sterker nog, de Brabanders presteren op bekende bodem het best van alle ploegen in de Keuken Kampioen Divisie.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn: slordig. Jong Ajax creëerde nauwelijks iets, terwijl passen naar de goede kleur een lastige opgave bleek. Dat beeld veranderende vlak voor rust, toen Jensen zijn ploeg op voorsprong schoot. Nog geen drie minuten later was het via Kenneth Taylor weer raak.

Aanbevolen
Ajax komt met tijdelijke oplossing voor problemen in toegangsapp

En zo stond Jong Ajax bij rust met twee doelpunten voor, zonder zelf heel groots te spelen. Diezelfde lijn zette het in de tweede helft door. FC Eindhoven probeerde wel wat terug te doen, maar dankzij een oplettende Jay Gorter kabbelde het duel rustig naar zijn einde. Of toch niet…

In de slotfase gebeurde er opeens van alles. Ünüvar die op fantastische wijze de derde treffer voorbereidde, Jong Ajax dat wéér de nul niet wist te houden en een oliedomme rode kaart aan Eindhovense zijde. Zo eindigde het duel in 1-3 en kunnen de mannen van Heitinga zich opmaken voor de ontmoeting met Telstar.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >