Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne vindt het stiekem best leuk om een contractje bij Ajax te tekenen...

De ene bak ervaring staat op het punt van vertrekken. En de andere bak ervaring...? Nou, die hoopt stiekem toch echt dat alles goed valt en er binnenkort een contractje op tafel ligt. We hebben het natuurlijk over Lasse Schöne, die zijn gezicht weer laten zien op het trainingsveld.

19 januari 2021 - 13:50
Schonemeervatcar
Blijft het voor Schöne bij toekijken of is er meer mogelijk? © Ajax Images

De Deense Ajacied vertrok begin vorig seizoen – het klinkt langer geleden dan het in werkelijkheid is – om zijn geluk bij Genoa te gaan beproeven, maar de Serie A en Schöne bleken niet voor elkaar gemaakt. Club en speler trouwens ook niet. Het draaide uit op een grote teleurstelling.

En dus wilde Schöne terug naar huis. Dan merkt hij thuis vanaf de bank wel welke uitdaging er nog op zijn pad komt. Maar... “In je eentje door het bos rennen is ook niets,” aldus Schöne tegenover Kale en Kokkie, die namens AT5 graag posten op De Toekomst en nog wel eens een autootje aanhouden.

“Ik ben blij dat ik mag meetrainen. Een beetje voetballen is fijn. Het is leuk om die jongens weer te zien. Of ik wil overtuigen? Dat weet ik niet. Het is gewoon lekker om mee te trainen, weet je. Drie maanden zonder voetbal is gelukkig een korte periode, maar ik miste ook het positiespel.”

Het positiespel van Ajax miste tijdens de klassieker ook het een en ander, al wijst de middenvelder erop dat er nipt werd gewonnen (1-0) en de drie punten tellen. Er zijn supporters die hardop roepen dat Schöne per direct de positie van Jurgen Ekkelenkamp moet overnemen, maar sorry... Dat zijn twee echt zulke verschillende spelers...

Maar goed, het doet wel deugd om een held van sprookjesseizoen 2018/2019 – en meer trouwens – terug te zien op De Toekomst. “Het is mooi dat iedereen blij is dat ik er weer ben. Ik ben 34. Maar! Het is slechts een getal. En er gaat dan wel heel veel ervaring weg hè.”

Schöne doelt uiteraard op Klaas Jan Huntelaar, die op zijn 37ste toch nog een keertje op het punt staat om de deur achter zich dicht te trekken. En dus, zit er wellicht iets in het vat? “Dat hangt van heel veel dingen af. Maar het lijkt me duidelijk dat het wel leuk zou zijn.”

Wat precies? Nou, een echte terugkeer... We wachten het maar even af. Er zijn tijdens de winterse transferperiode al meer dingen gebeurd die we niet bepaald hadden voorspeld...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >