Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke spelers voetbalden zowel voor Ajax als Sparta?

Het is bijna zover! Ajax en Sparta trappen zondag hun eredivisieseizoen af op Het Kasteel. Twee ploegen met een rijke historie. Veel voetballers droegen het shirt van beide clubs en precies daarover gaat deze quiz!

09 september 2020 - 10:13
Quiz 1200
Dit is een prima plaat voor bij deze quiz! © Ajax Images

Check de foto boven dit stuk en je hebt al twee namen te pakken op de lijst van spelers die zowel in Rotterdam voor Sparta actief waren als in Amsterdam voor Ajax. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer voetballers op die lijst te noteren. En het leuke is: we vragen jou dat te doen!

Jazeker, graaf maar eens flink in de massa onder je hersenpan, want we denken dat we je een onwijs lastige opgave voorschotelen. Natuurlijk, er zijn spelers die je zo opdreunt, maar reken maar dat er veel vakjes lang oningevuld blijven.

Let op: we zoeken spelers die officiële minuten in het eerste maakten voor beide clubs. Anwar El Ghazi hoef je dus al niet te proberen, want die haalde het eerste elftal in Rotterdam nooit en werd pas in Amsterdam het mannetje.

Afijn, dat is allemaal duidelijk. Dan wordt het nu tijd om in actie te komen. We geven je tien minuten bedenktijd.

Succes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >