Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Schöne snoert Utrechtfans de mond met heerlijke dropkick

Lasse Schöne maakt niet alleen maar mooie doelpunten, maar ook vaak belangrijke treffers. We nemen je mee terug naar het seizoen 2016/2017. De Deen miste een pingel en werd uitgelachen door het Utrechtpubliek, om vervolgens vlak voor tijd te scoren met een heerlijke streep in de kruising.

16 juli 2020 - 11:20

De wedstrijd leek lange tijd te eindigen in een bloedeloos gelijkspel. En gezien de stand op de ranglijst kon Ajax zich dat écht niet veroorloven. De ploeg van Peter Bosz moest in het spoor zien te blijven van koploper Feyenoord. Schöne kreeg halverwege de tweede helft de kans om vanaf elf meter de score te openen, maar schoot hoog over…

Dat kon het publiek in de Galgenwaard prima waarderen. Er werd vanaf de tribunes behoorlijk lacherig gedaan over de gemiste pingel van de Deen. "Schöne, bedankt… Schöne, bedankt," zo scandeerden de Utrechtsupporters. Niet wetende wat er vlak voor tijd nog zou gebeuren.

Het is de 83ste minuut als Hakim Ziyech aanlegt voor een vrije trap ten hoogte van de cornervlag. De bal wordt weggekopt en belandt voor de voeten van Schöne. Je hoort het uitvak denken: ros die bal nou eens op de goal! En dat is dan ook precies wat de middenvelder doet. En hoe! Een heerlijke dropkick eindigt in de kruising: 0-1.

En dan is de Galgenwaard opeens stil… Hoewel... Een keihard gejuich komt uit de hoek waar de Ajaxsupporters staan. Schöne laat de Utrechtfans intussen even weten wat hij van de liedjes gericht aan zijn adres vindt. Handje achter het oor, zo van: wat zeiden jullie ook alweer? Een heerlijke manier om het thuispubliek de mond te snoeren!

https://twitter.com/afcajax/status/823485189472927745

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >