Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Litmanen krijgt stoeltje uit De Meer met Jari erop

We vinden Harry Vermeegen tegenwoordig een beetje een gekkie, maar jaren geleden maakte hij echt leuke televisie. Het was een tijd waarin je nog lollige items met spelers kon maken. En dat leverde vaak mooie beelden op, zoals de laatste rondvaart van Litmanen in Amsterdam.

09 juli 2020 - 10:13

In de voetbalwereld van tegenwoordig kan een item zoals hierboven eigenlijk amper meer. Clubmedia doen dat zelf wel. Neem ganzenborden met Ajacieden. Daarom is het leuk YouTube af te struinen, op zoek naar tijden waarin clubs nog wel hun spelers afstonden voor dit soort gekkigheid.

We gaan terug naar 1999, het moeilijke moment dat Litmanen Amsterdam achter zich gaat laten voor een fraai avontuur bij FC Barcelona. Het programma De Regenjas neemt de Fin nog één keertje mee voor een tochtje over de grachten. "Ja, dit ga je dus allemaal missen hè," stelt Vermeegen fijntjes, niet wetend dat Litmanen in 2002 zou terugkeren. 

Hoe introvert Litmanen ook is, je ziet dat hij het allemaal reuze lollig vindt. En als hij een echt stoeltje uit De Meer krijgt met zijn naam erop, denken we zelfs wat emotie te ontwaren. Nou ja, kijk gewoon maar even. Het is de moeite waard, want door alle malligheid heen, word je tevens getrakteerd op mooie wedstrijdbeelden van Litmanen.

En dát is natuurlijk altijd goed!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >