Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Noem alle eerste aanvoerders van Ajax sinds 1993

Heb je zin in een quizje? Mooi, daar gingen we al vanuit. We hebben er eentje klaargezet die goed te doen is. Kun jij alle spelers noemen die sinds 1993 werden gebombardeerd tot eerste aanvoerder van Ajax? Jawel toch? Nou ja, kijk maar hoe ver je komt!

19 mei 2020 - 12:49
tadic-aanvoerder-1200
De meest recente eerste aanvoerder van Ajax. De band staat hem prima. © Pro Shots

Let op: we zoeken dus spelers die aan het begin van het seizoen of tijdens de winterstop werden aangewezen als eerste aanvoerder. Natuurlijk, wij hebben Nemanja Gudelj, Daley Blind, Rasmus Lindgren en Nicolai Boilesen ook wel eens met de band gezien, maar eerste aanvoerder waren ze niet. Hooguit een paar keer als de gelegenheid zich zo voordeed.

Boilesen was er wel dichtbij, maar ook hij kreeg de band bij afwezigheid van een ander. Zodra die terugkeerde was hij aanvoerder-af en hij zou deze wegens onenigheid met Frank de Boer ook nooit meer terugkrijgen. 

Wat natuurlijk wel geregeld gebeurt is dat de eerste aanvoerder stopt of vertrekt in een tussentijdse transferperiode. Dan moet in de winterstop een nieuwe eerste aanvoerder aangewezen worden. Ook die namen vragen we je hieronder in te vullen. 

Je krijgt zeven minuten de tijd om de klus te klaren. Succes! 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >