Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Ken jij alle Scandinavische Ajacieden van A tot Z?

Geen Ajaxwedstrijden, amper transfergeruchten... Het zijn rare tijden waarin veel en toch ook weinig gebeurt. Tijdens zo'n saaie periode is het leuk om je tijd op een andere manier te vullen. Bijvoorbeeld met een quizje. In dit geval over alle Scandinavische Ajacieden! En dat zijn er veel. Weet jij ze allemaal op te lepelen?

26 mei 2020 - 13:08
Litmanen-quiz-1200
Litmanen, held van beroep, geven we weg. Die wisten jullie toch wel! © Pro Shots

Scandinavische voetballers en Ajax gaan way back, tot het einde van de jaren zestig om precies te zijn. En vooral voetballers uit Denemarken vinden doorgaans gemakkelijk hun draai in Amsterdam. Toch is de Fin op bovenstaande foto wellicht de meest populaire Ajacied uit Scandinavië.

Om misverstanden te voorkomen: wij hanteren in deze quiz de stelregel dat Denemarken, Zweden, Noorwegen én Finland samen Scandinavië vormen. Welke landen daar precies toe behoren, is nog wel eens punt van discussie, maar wij doen het voor onderstaande opgave op deze manier. En het is onze quiz, dus wij bepalen. Ha!

Goed, dan is het nu toch de hoogste tijd om je kennis te testen. We zoeken om precies te zijn 41 voetballers die minuten maakten in het eerste elftal van Ajax. Dus Scandinavische jeugdspelers die nooit debuteerden of iets tellen niet mee. 

Je hebt vijftien minuten om alle namen in te kloppen. Daarvan komen er twee uit Noorwegen, vijf uit Finland, acht uit Zweden en liefst 26 uit Denemarken. 

Succes!!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >