Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: volg Ajax Vrouwen in Champions League tegen Bayern München

Voor de mannen is het miljardenbal voorbij, maar Ajax Vrouwen speelt donderdag de eerste wedstrijd in de Women's Champions League tegen Bayern München. De ploeg start het tweeluik tegen de Duitsers in de zestiende finales met een thuisduel op De Toekomst. De aftrap is om 18.00 uur en alles is live te volgen op Ziggo Sport.

10 december 2020 - 11:13
Vrouwen 1200
Een ode aan Kerlon. Vinden we mooi. © Ajax Images

De wedstrijd is voor Ziggo-abonnees live te zien op Ziggo Sport. Voor niet-Ziggo-abonnees met Ziggo Sport Totaal in het zenderpakket is het duel te zien op Ziggo Sport Select. De uitzending begint om 17.55 uur.

Wat mogen we verwachten van de wedstrijd? Nou ja, Bayern München is wel écht serieus de favoriet en vermoedelijk een maatje te groot, maar je weet zomaar niet wat er kan gebeuren.

Bayern is momenteel de uitdager in eigen land en gaat daar met enige marge aan de leiding in de competitie. Niet zo gek, want alle tien de wedstrijden in de Bundesliga eindigden in een zege.

De Duitsers verloren vorig seizoen met 2-1 van Lyon in de kwartfinales. Een maar nipte nederlaag tegen de alom heersende Franse equipe, die al jaren de absolute krachtpatser is in de Women’s Champions League, dat volledig uit een knock-out systeem bestaat. Vijf keer op rij de titel pakken zegt alles.

Het mag duidelijk zijn dat met Bayern een onwijs sterke tegenstander op bezoek komt. Daar tegenover staat de goede vorm waarin Ajax Vrouwen zelf ook steekt. Ook de ploeg van Danny Schenkel staat bovenaan in de competitie en vrijdag werd PSV nog verslagen in de Eredivisie Cup.

Maar goed, Champions League is natuurlijk andere koek. Een volstrekt ander niveau. Maar wél het niveau waarop de speelsters willen uitkomen. We gaan er eens goed voor zitten. Jij ook?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >