Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen kan Bayern München niet bijhouden in CL

Tegenhouden lukte een tijdje. Meer kreeg Ajax Vrouwen helaas niet voor elkaar in de Champions League. De koploper van de eredivisie nam het op tegen Bayern München, dat enkele maatjes te groot was. Pas na rust werd het krachtsverschil op het scorebord uitgedrukt, maar helemaal los kwam Bayern nooit. Het eindigde in 1-3.

10 december 2020 - 19:49
Vrouwenbayerncar
Ajax Vrouwen had het zwaar op de helft van Bayern... © Pro Shots

Om iets van een evenwicht te creëren, startte Ajax Vrouwen in een 5-3-2-formatie. Er werd dus extra defensieve zekerheid ingebouwd en dat was geen overbodige luxe, tegen de 'Mädels' van Bayern. De Duitse topploeg startte in een sterke opstelling en nam de heenwedstrijd op De Toekomst dus serieus.

Bedenk even dat Bayern voorlopig haar tien wedstrijden in de Bundesliga stuk voor stuk wist te winnen. Dit was inclusief een duidelijke 4-1-overwinning op kampioen VfL Wolfsburg. Kortom, het was zo gek nog niet dat Ajax Vrouwen behoudender van start ging dan in de Vrouwen Eredivisie.

Het opofferen van middenveldster Jonna van der Velde, die links achterin speelde, ging ten koste van de eigen aanvalsdrift. Als het al op de vijandelijke helft kwam, had Ajax Vrouwen dit te danken aan lange ballen vooruit. Die kwamen vaker niet aan dan wel. Het gokken op de snelheid van Lucie Vonkova leverde daardoor weinig op.

De opgeofferde middenveldster kwam Ajax Vrouwen in balbezit tekort, maar het was toch Bayern dat zich het prettigst voelde met de bal aan de voet. Het combinatiespel leverde enkele kansjes op, maar niets waar doelvrouw Lize Kop van schrok of waar ze zich niet voor kon gooien. De bal werd wel een keertje voorbij haar getikt na wat ver en wild uitkomen, maar ook dat liep goed af.

Het geluk was op in de 57ste minuut toen Kay-lee de Sanders op ongelukkige wijze een eigen doelpunt maakte. De verdedigster kreeg een teruggelegde bal van Lea Schüler precies tegen haar voet en daar kon ook Kop niets meer aan doen. De keepster trachtte juist de gevaarlijke voorzet te neutraliseren, maar was net te laat.

Hoe ongelukkig de tegentreffer ook was, er leek daarna iets te zijn geknapt bij Ajax Vrouwen. De passing werd onzuiverder, ruimtes groter en kansen voor Bayern talrijker. Sydney Lohmann schoof de bal vanaf randje zestien buiten bereik van Kop in de hoek, waarmee de wedstrijd was beslist.

Grappig genoeg was het de teruggetrokken spelende Van de Velde die een kwartiertje voor tijd iets terugdeed, met een boogbal van veraf. Ajax Vrouwen probeerde in de slotfase de jacht te openen op een (onverdiende) gelijkmaker, maar Bayern hield de gelederen gesloten en Marina Hegering tikte zelfs de 1-3 binnen. Onverdiend viel het niet te noemen, wel was het weer wat ongelukkig.

De ploeg van trainer Danny Schenkel krijgt woensdag de 16e een nieuwe kans zich te meten met Bayern. Dan staat de return op het programma. De winnaar krijgt toegang tot de achtste finales, maar voor dat ticket heeft Ajax Vrouwen het 'wonder van München' nodig.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >