Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Gaag vindt terugval Ünüvar en Hansen eigenlijk heel normaal

Als het gaat over jeugdtalenten bij Ajax, dan worden Naci Ünüvar en Sontje Hansen vaak in één adem genoemd. Het duo rook vorig seizoen aan het eerste, maakte minuten en presenteerde zich aan het publiek. Nu is er weer even een stapje terug.

18 november 2020 - 09:16
Talenten 1200
De Ajaxjonkies en hun dromen... © Ajax Images

Erik ten Hag liet zich eerder al ontvallen dat het juist interessant is om te zien hoe talenten daarmee om gaan. De aandacht die je krijgt als je plots minuten maakt in het eerste en alle grote verwachtingen die daar ineens bij horen… Het is niet niks. Jonkies bij Ajax worden door het kritische publiek snel op het paard gezet, maar er net zo hard weer afgegooid. Vooral de hype rond Ünüvar was onredelijk groot.

Ten Hag liet vorig seizoen al weten dat het tweetal fysiek nog láng niet in staat is om veel wedstrijden te spelen in de eredivisie. Het zal in eerste instantie zo zijn dat ze er af en toe aan mogen ruiken en mogen meetrainen. Het is echter vooral zaak eerst vlieguren te maken bij Jong Ajax. In de grote-mannen-competitie die de Keuken Kampioen Divisie is.

Ook Marc Overmars liet tijdens de laatste aandeelhoudersvergadering weten dat talenten geduld moeten hebben en eerst maar eens over langere tijd de beste bij Jong Ajax moeten zijn. Dan volgt de beloning vanzelf. Uiteindelijk overwint het talent, maar je kunt soms ook te snel willen.

Het neemt niet weg dat Hansen en Ünüvar te maken hebben met een kleine terugslag. Trainer Mitchell van der Gaag vindt dat allemaal niet zo gek. Hij weet dat de twee met veel nieuwe invloeden te maken hebben gekregen en vertrouwt erop dat ze op de weg terug zijn.

“Je kunt het een terugslag noemen,” legt de coach uit bij Ajax TV. “Het ging allemaal erg snel vorig seizoen en dan krijg je altijd een terugval. Je hebt het corona-tijdperk en er komen nog blessures bij. Het zijn zaken waar die spelers mee moeten dealen. In het begin is alles hartstikke mooi en af en toe zit je in een iets mindere fase. Ze komen terug, zijn op de weg terug en laten dat zien.”

Eén speler die al wel bij het eerste zit en vaker minuten maakt is Jurriën Timber. De verdediger maakt indruk op Van der Gaag. “Je ziet nu een andere Jurriën. De ervaring van bijna een jaar Keuken Kampioen Divisie plus de ervaring van het spelen bij 1, dat is superbelangrijk. Hij neemt de andere jonge jongens mee in leiderschap en kwaliteit. Het is wel een groot verschil.”

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >