Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

De netten bollen dankzij Klaassen, veelbesproken VAR en penalty's!

We zijn nog steeds half overspannen van het vele juichen van vorige week. En ook voor ons als supporters zijn het zware tijden, vergeet dat niet. Om een beetje in het ritme te blijven, was het fijn dat Ajax ook tegen Fortuna Sittard vijf keer raak prikte. Maar de 5-2 kwam niet zomaar tot stand. Foto's!

01 november 2020 - 01:36
Fotosfortunaopenercar
Tot drie keer toe mag Ajax aanleggen vanaf elf meter. © Pro Shots

Nee, Ajax had het best lastig terwijl het zich probeerde te ontdoen van Fortuna Sittard. De 'nummer laatst' van de eredivisie kwam om te winnen, zo hoorden we vooraf. Nu zijn dat niet direct woorden om van te schrikken, maar de gasten pakten wel een kopstart.

Ajax was verrast door de Limburgse formatie en het duurde even voordat de juiste poppetjes weer op de juiste plek stonden. Het doorschuiven van Davy Klaassen zorgde voor controle, stabiliteit en rust. Oh ja, en doelpunten! De eerste twee kwamen voor rekening van het kind van de club.

Wat hebben we het gemist om Klaassen een Ajaxdoelpunt te zien begroeten! Echt waar, wat een heerlijk gezicht! Het maakt niet eens zo veel uit of hij zelf scoort of iemand anders. Als Ajax een belangrijke treffer laat aantekenen, gaat onze focus naar Davy.

Het is maar goed dat de focus langzaam maar zeker ook indaalde bij de Ajacieden, want het werd best een lastig potje. Ook na de 2-1 was Fortuna's verzet nog niet gebroken en hier en daar durfde het zelfs een tweede speldenprikje uit te delen. Zo zie je maar, je hoeft echt niet zelf alvast op de slachtbank te gaan liggen...

De hoop van Fortuna werd teniet gedaan door enkele ingrepen van de VAR. Of juist door niet inbellen. Het grenzen van het betamelijke werden inderdaad opgezocht door de inbellers vanuit Zeist en drie penalty's was een beetje te veel van het goede, vooral omdat het meest duidelijke penaltymoment (Traoré op 1-1 in de eerste helft) niet eens werd gecheckt.

We kunnen ons voorstellen dat Fortuna er een tikkeltje moedeloos van werd, maar laten we ook weer niet overdrijven. Twee van de drie strafschoppen werden pas in de slotfase gegeven en toen zaten de punten al in de tas. Maar laat deze ingrepen wel een reden zijn om niet zelf te gaan spelen met vuur, toch David Neres...?

Goed, tijd om wat fotootjes te bekijken. Met dank aan Pro Shots!

Als je klaar bent met foto's kijken, kun je stemmen op jouw Ajacied van de Wedstrijd. Het was misschien niet de allerbeste wedstrijd, maar juist deze potjes kunnen bepalen of je een goede dan wel slechte reeks neerzet. Kortom, stem ook maar gewoon op jouw Ajacied van de Wedstrijd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >