Nieuws

PSV en Ajax delen punten in matige topper en dit viel op!

Het is Ajax weer niet gelukt de volle buit mee te nemen uit Eindhoven, al werd ditmaal eens niet verloren. Op bezoek bij PSV werden de punten gedeeld na een 1-1-gelijkspel. Wat ons allemaal opviel lees je hieronder.

22 september 2019 - 18:37
psv-ajax-1200
Ziyech plaatst de bal tussen twee tegenstanders door. © Pro Shots

Geen goals bij rust ondanks reuzenkans Promes
Ajax had de rust moeten opzoeken met een voorsprong op zak, maar vlak voor de thee miste Quincy Promes een dot van een kans. Hij zette zelf de aanval op door de één-twee met Dusan Tadic aan te gaan. De Serviër plaatste de bal netjes terug op de doorgelopen Promes, maar diens inzet ging van dichtbij langs de verkeerde kant van de paal. Verder viel er qua uitgespeelde kansen niet al te veel te beleven voor de pauze.

Na rust wél ‘mask-off’ voor Promes
Na een uur spelen kwam Ajax alsnog op voorsprong via Promes. Sergiño Dest stoomde op vanaf rechts, gaf voor op Tadic en de spits vond Promes via een handig tikje. Ajax’ nummer 11 bleef rustig en trof doel via een rollertje buiten het bereik van Jeroen Zoet. Daarna was het tijd zijn bekende juichgebaar te etaleren: mask-off!

Daarmee was Ajax in elk geval weer eens trefzeker op bezoek bij PSV. Anwar El Ghazi was tot het doelpunt van Promes de laatste scorende Ajacied in het Philips Stadion. Ajax genoot echter niet lang van de openingstreffer, want tien minuten later stond het alweer 1-1. Cody Gakpo stak teamgenoot Donyell Malen listig weg en de aanvaller bleef oog in oog met Onana koelbloedig.

Het was gelijk de eindstand en gezien de wedstrijd zal niemand daar echt van in de war zijn.

Voorhoede redelijk honkvast
Promes speelde tegen PSV in de rug van spits Tadic, terwijl David Neres vanaf links opereerde en Hakim Ziyech vanaf rechts. Zo begon de ploeg al vaker, maar toen wisselden de vier voorwaartsen nogal eens van positie. Dan stond Promes weer links, dan weer rechts en dan weer achter de spits. Dat precies gold ook voor Neres en Ziyech. In Eindhoven was van dergelijke wisselingen in de eerste helft geen sprake en waren de mannen behoorlijk honkvast. Pas na rust zagen we de nodige positiewisselingen, al bleef het bij momenten.

Tagliafico en Ziyech krijgen tokkie-douche
We weten niet of Nico Tagliafico van bier houdt, maar ongevraagd kreeg hij een lading te verwerken. De Argentijn ontfutselde Mohamed Ihattaren in de eigen zestien of felle wijze de bal en de PSV’er bleef daarbij geblesseerd achter. Van arbiter Danny Makkelie mocht Tagliafico door, maar het schot dat volgde trof geen doel. Bij de cornervlag kreeg de kleine linksback vervolgens ongevraagd de nodige drank en andere zaken naar zich toe gesmeten vanaf de tribunes. Datzelfde lot onderging Ziyech wat later bij het trappen van een hoekschop.

Van de Beek keert terug van blessure
Hij begon op de reservebank, maar na een kleine zeventig minuten spelen meldde Donny van de Beek zich langs de zijlijn voor een invalbeurt. De van een blessure herstelde middenvelder kwam binnen de lijnen voor Neres, waardoor Promes vanaf de linkervleugel ging spelen.

Onana lacht hartelijk om scheldende PSV-supporters
Zo’n anderhalf uur voor de aftrap parkeerde de spelersbus van Ajax voor het Philips Stadion. Daar kregen de Ajacieden een ‘warm welkom’ van een menigte PSV-supporters. Middelvingers, gescheld en boegeroep. Dat werk. Andre Onana stapte als één van de laatsten uit de bus. Brede glimlach bij de keeper, dus nog meer boegeroep. De doelman vindt zulks alleen maar mooi en stiefelde, zijn tanden blootlachend, op zijn dooie akkertje richting kleedkamers.