Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Ligtelijk irritant...

Is er nog iemand die hoopt op een langer verblijf van Matthijs de Ligt bij Ajax? Ik kan het me niet voorstellen. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de aanvoerder een transfer maakt. En het wordt onderhand hoog tijd voor een handtekening, want ik begin die hele soap aardig zat te worden.

04 juli 2019 - 11:22
ligtirritantcar

Laat één ding duidelijk zijn: ik gun De Ligt zijn transfer. Natuurlijk gun ik Matthijs dat! Ik vind het onwijs jammer dat hij als negentienjarig broekie – wel een flink maatje, met zulke bovenbenen – al vertrekt uit de Johan Cruijff Arena, maar je kunt onmogelijk beweren dat hij er niet klaar voor is.

De Ligt heeft veel geschiedenisboeken herschreven en records scherper gesteld. En gelukkig zijn er prijzen gewonnen. Er zijn genoeg grote spelers die met Ajax naast zilverwaar grepen, maar voor De Ligt was het twee keer prijs. Prima, dan is de tijd al helemaal gekomen om te gaan.

Eerlijk waar, ik gun De Ligt het allerbeste. Als Juventus de club is van zijn keuze, ben ik blij voor hem als alles rond is. Dan zal ik het voor altijd tof vinden dat De Ligt het shirt van Ajax droeg en grote kans dat we er nog vaak aan herinnerd worden dat hij op De Toekomst een grote jongen werd.

Precies zoals het hoort, exact zoals je het graag ziet. De Ligt zal altijd een Ajacied blijven en mooie herinningen zullen we koesteren, al is het maar omdat we komend seizoen in het introfilmpje van Studio Sport ieder weekeinde een keer of drie zien dat Matthijs de schaal krijgt uitgereikt. Het zijn soms de kleine dingen die het doen.

Tot zo ver niets aan de hand. Of toch wel? Het aanstaande vertrek van De Ligt begint verdacht veel vervelende trekjes te krijgen en is de afgelopen maanden uitgegroeid tot een ware soap. Een slechte bovendien. Goudkust lijkt me voorlopig een uitstekende werktitel. En dat terwijl het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn...

Al dit gezeur past helemaal niet bij de Golden Boy

Ajax doet niet moeilijk als De Ligt wil vertrekken, maar er hangt wel een prijskaartje om zijn nek. En dat prijskaartje valt stiekem nog best wel mee, als je ziet welke bedragen er links en rechts worden neergeteld door de rijke clubs. De bomen lijken nog steeds tot in de hemel te groeien.

Ondertussen doet Juventus een bod dat ruim onder de vraagprijs ligt. En onder de marktwaarde van De Ligt bovendien. Het is de zoveelste cliffhanger. Er wordt al tijden gedaan alsof de strijd om De Ligt een soort Grand Prix is, waarbij Juventus in de slotfase als een soort Max Verstappen een inhaalactie pleegde ten opzichte van Paris Saint-Germain. Alleen de videoscheids ontbreekt nog.

De ene dag heeft Juve zogenaamd de beste papieren, dan weer PSG en ook Barcelona is nog steeds niet helemaal kansloos. Dit lijkt dan weer op het fietsspelletje waarmee Holland Sport vroeger zijn uitzendingen afsloot. Dan gingen diverse gasten fietsen alsof hun leven er vanaf hing, maar het poppetje op de rijbaan kwam amper vooruit. Om daarmee ineens de bocht om te schieten. Je wist nooit wie er ging winnen.

Als afsluiter van Holland Sport is zo'n spelletje leuk, maar een soortgelijk steekspel rond De Ligt vind ik inmiddels bloedirritant. Er wordt nu bericht dat de verdediger zich maandag vooralsnog 'gewoon' moet melden op De Toekomst. Maandag is nog ver weg. Grote kans dat we na het weekeinde weer 25 nieuwtjes verder zijn.

Serieus, er zijn websites die per maand meer dan honderd berichten plaatsen over 'ontwikkelingen' rond De Ligt en diens entourage. Die 25 is dus nog een voorzichtige schatting. Maar ik ben er wel klaar mee, eigenlijk is alle lol er wel vanaf. En al dit gezeur past ook helemaal niet bij de Golden Boy.

Teken maar snel ergens, Matthijs. Dan zijn we tenminste van het gezeur af. Ik wil niet zuchten dat alles rond is, ik wil blij voor je zijn. Maar dat wordt steeds moeilijker.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >