Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Een dagje Ajax in Oostenrijk gevat in een fotoverslag!

De kop is eraf in Oostenrijk! Ajax werkte zondag de allereerste training af in Bramberg am Wildkogel en won een paar uur later met 2-1 van Instanbul Basaksehir op het veld van TSU Bramberg. Een fotoverslag van een dagje Ajax.

14 juli 2019 - 21:34
omgeving-1200

De ochtendtraining zou besloten zijn, maar nieuwsgierige Brambergers en een handjevol Nederlandse toeristen waagden het er toch op en met succes. Het veld waarop Ajax trainde was vanuit een zekere hoek prima zichtbaar en dus werd het dringen geblazen vanachter een klein hekje.

De omstandigheden waarin Ajax zich voorbereidt op het seizoen zijn perfect te noemen. Prima trainingsveld, goed weer met af en toe een buitje en een schilderachtige omgeving die totale rust uitstraalt.

Rustig was het niet toen Ajax om 18:00 uur aantrad tegen de nummer twee van Turkije. Dat de Amsterdamse formatie een potje kwam voetballen was duidelijk niet onopgemerkt gebleven.

Rondom de reclameborden was het een drukte van belang, al was er vooral sprake van een gezellige drukte. Veel Nederlanders - veelal gestoken in een Ajaxshirtje - kwamen toch even kijken hoe het Ajax van Erik ten Hag voor de dag zou komen.

Nou, best prima kunnen we wel stellen. Vooral de eerste helft was het bij vlagen genieten van het voetballend vermogen van dit Ajax. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn foetsie, maar tegen Instanbul Basaksehir maakten de overgebleven spelers, aangevuld met verse krachten als Quincy Promes en Razvan Marin een prima indruk. En ook jongeling Sergino Dest liet zich weer zien, ditmaal als linksback.

In de tweede helft ging het niveau wat omlaag, maar dat was ook allemaal niet zo gek, want Ten Hag liet alleen Bruno Varela staan en wisselde de tien overige spelers.

We hebben een dagje Ajax in Oostenrijk voor jullie samengevat in een fotoverslag. De plaatjes zijn van Pro Shots.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >