Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Blind keek beelden terug ter voorbereiding op rol als middenvelder

Daley Blind was namens Ajax tijdens de strijd om de Johan Cruijffschaal weer eens de regisseur op het middenveld. Dat is een rol die hem uitstekend ligt, maar waar hij al zeker een halfjaar niet meer had gevoetbald. Ter voorbereiding op het duel met PSV (2-0) friste Blind op eigen initiatief zijn geheugen op.

28 juli 2019 - 20:29
blindjcsintcar

Daley, gefeliciteerd! Hoe was het om weer op het middenveld te spelen?
“Ik heb voor mezelf even wat beelden teruggekeken, want van de middenvelders bij Ajax wordt veel gevraagd. Ik moest me weer een beetje inleven, omdat het alweer zo'n poos geleden was. Het was eventjes wennen, maar als je er vaker speelt, komt het vanzelf weer.”

Dan hoorde je zeker vrijdag al dat je op het middenveld stond opgesteld...
“Dat klopt, maar het is niet zo dat de trainer mij toen huiswerk heeft meegegeven, hoor. Het was ook zeker niet mijn eerste keer op het middenveld, maar het is wel zo dat bij een bepaalde positie bepaalde opdrachten horen. Dus ja...”

Het verbaast me eerlijk gezegd een beetje dat je beelden hebt teruggekeken, omdat een rol als nummer zes misschien wel van nature op jouw lijf is geschreven!
“De laatste keer dat ik in deze formatie op het middenveld stond, was vorig seizoen. Nog voor de winterstop. Dan is het voor mij ook weer wennen, maar het ging goed. Het ging prima. Het gaat gewoon om bepaalde vastigheden en hoe je als middenvelder moet staan bij druk zetten of juist in balbezit. Het zijn kleine puntjes waar je naar kijkt op die beelden. Ik ben er geen halfuur mee bezig geweest...”

Hoe blij ben je met een tweede Johan Cruijffschaal op je erelijst?
“Ik zie niet in waarom dit geen prijs zou zijn. Een Johan Cruijffschaal op je erelijst, een prijsje erbij, je wilt gewoon winnen, toch? Dat lijkt me duidelijk! Daarom ook de ontlading. Je wilt als speler prijzen winnen, want dat is waar je het voor doet en waar we druk mee bezig zijn.”

Het lijkt wel alsof alles vanzelf gaat. Dusan Tadic en jij trekken de kar en de rest volgt. Of is dat schijn...?
“We trainen in dezelfde formatie en er is deze zomer geen ander idee van voetballen ontstaan. Er zijn wel wat nieuwe spelers bij, maar voor ons verandert er niets. De nieuwe jongens moeten zich aanpassen. Ik denk dat wel was te zien dat dit aanpassen goed gaat. Dit was een goede start. We hebben veel vastigheden gecreëerd en moeten nu weer dat goede gevoel oproepen, ook al speelden er vijf andere jongens en zorgt dat altijd voor een gewenningsperiode.”

“Je zag ook dat er al veel mechanismen zijn ingeslepen en dus gaat het ongetwijfeld goed komen. Het is duidelijk dat we bij Ajax een heel goede spelersgroep hebben en laten we hopen dat iedereen blijft. We hebben een fantastische groep en iedereen heeft het naar zijn zin, maar je weet het nooit...”

Het lijkt wel alsof Ajax op een roze wolk bivakkeert! Voel jij dat ook zo?
“Zo moeten we er niet naar kijken, want we werken keihard voor hoe we willen spelen en onszelf willen positioneren. Dit komt niet uit de lucht vallen. Ik heb ook andere tijden bij Ajax meegemaakt en komend seizoen komt er op een bepaald moment vast een dipje. Het ging vorig seizoen na Kerst ook niet altijd even lekker en dan moeten we niet in paniek raken. Onze principes zijn duidelijk en we hebben een heel gretige groep.”

Er is voorlopig toch ook geen enkele reden voor paniek?
“Nee, maar als er ergens een keertje iets mis gaat, staat de pers weer als eerste voor de deur, haha.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >