Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Noem de 16 laatste spelers die als Ajacied scoorden voor Oranje!

Matthijs de Ligt maakte tegen Duitsland zijn allereerste treffer voor het Nederlands elftal. Voor ons reden genoeg om daar een aardig quizje omheen te bedenken. Welke vijftien spelers gingen hem, als contractspeler van Ajax, voor?

25 maart 2019 - 14:02
de-ligt-oranje-quiz-1200

Voor deze opgave moeten we toch al gauw 28 jaar terug in de tijd. Veel spelers die een verleden hebben bij Ajax, scoorden wel voor Oranje, maar pas nadat ze uit Amsterdam waren vertrokken.

Iemand als Nigel de Jong heeft bijvoorbeeld wel een interlandtreffer op zijn naam staan, maar hij maakte deze als speler van Manchester City, dus dan telt het niet. We zoeken spelers die doel troffen voor Oranje als speler van Ajax.

Als hulpmiddeltje hebben we het jaartal erbij gezet waarin de gezochte speler zijn eerste treffer voor Oranje maakte als speler van Ajax. We geven je vier minuutjes de tijd om de zestien namen in te vullen.

Dat moet vast lukken! Succes.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >